Search
Close this search box.

Korošec dr. Tomaž Simetinger je novi generalni sekretar stranke LMŠ

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je za novega generalnega sekretarja stranke izbral Korošca dr. Tomaža Simetingerja.

Na spletni strani Liste Marjana Šarca so zapisali, da je predsednik LMŠ ob tem izrazil prepričanje, da bo novi generalni sekretar stranki dal novo energijo in znal krmariti med vsemi čermi, ki so v politiki prisotne. »Smo sredinska stranka, združujemo v svojih vrstah takšna in drugačna mnenja, ne želimo biti ekstremisti, ne želimo nikomur zapirati vrat in prav je, da imamo tudi na mestu generalnega sekretarja človeka, ki bo znal uravnavati vse te ideje in različna mišljenja. Kajti tam, kjer vsi mislijo isto, tam običajno ni dobrih rešitev,« je ob tem še poudaril predsednik stranke.

Novi generalni sekretar LMŠ dr. Tomaž Simetinger pa je dodal: »Treba je vzpostaviti še močnejšo mrežo na terenu, zelo bomo odprti za vsakršno dodatno mnenje, to bo ena izmed tistih stvari, ki bo dejansko lahko dala neko dodano programsko vrednost stranki. Hkrati je treba vzpostaviti tudi dodatne komunikacijske kanale in še kaj drugega. Skratka, dela nam tukaj ne bo manjkalo.«

Naj spomnimo, da je Dr. Tomaž Simetinger, etnolog, kulturnik, voditelj prireditev, recitator, urednik monografije o Črni, ki ji strokovnjaki priznavajo odličnost, avtor številnih znanstvenih člankov. Simetinger je tudi nekdanji član Folklorne skupine Gozdar v Črni na Koroškem. Med drugim je tudi član Alumni kluba Univerze v Ljubljani, gostujoči predavatelj na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani ter na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Do zdaj je bil na mestu direktorja Kamniškega Zavoda za turizem, šport in kulturo, katerega bo zamenjal za položaj sekretarja stranke LMŠ, kjer bo nadomestil nedavno »odstopljenega« Braneta Kralja.

VIR: strankalms.si

Dogodki