Search
Close this search box.

Korošec dr. Tomaž Simetinger imenovan za direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik

Kot poroča spletni portal Kamnik info je se je pred dnevi na drugi redni seji sestal Občinski svet Občine Kamnik, občinske svetnice in svetniki pa so, tekom nekoliko razširjenega dnevnega reda seje, ki jo je prvič vodil župan Matej Slapar, med drugim podali tudi soglasje k imenovanju dr. Tomaža Simetingerja za direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki je s tem dobil polna direktorska pooblastila ter nastopil štiriletni direktorski mandat.

Na spletni strani navajajo, da se je svetnikom in svetnicam, kot kandidat za direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki ga je pred tem za direktorja potrdil že Svet omenjenega zavoda, na seji na kratko predstavil tudi Črnjan dr. Tomaž Simetinger, ki je opozoril na problematiko zavoda in na kratko predstavil svojo vizijo vodenja le-tega.

Ob nekaj malega svetniške razprave, ki je izzvenela predvsem v upanju, da bo rok trajanja njegovega direktorovanja daljši od nekaj njegovih predhodnic, pa so svetniki in svetnice, s 26. glasovi za ter dvema vzdržanima, podali tudi soglasje k njegovemu imenovanju za direktorja, s čemer je dr. Tomaž Simetinger nastopil štiriletni direktorski mandat s polnimi pooblastili, še piše Kamnik info.

Naj spomnimo, da je Dr. Tomaž Simetinger, etnolog, kulturnik, voditelj prireditev, recitator, urednik monografije o Črni, ki ji strokovnjaki priznavajo odličnost, avtor številnih znanstvenih člankov, na jesenskih lokalnih volitvah kandidiral tudi na Nestrankarski listi Rajka Lesjaka v Črni. Simetinger je tudi nekdanji član Folklorne skupine Gozdar v Črni na Koroškem. Med drugim je tudi član Alumni kluba Univerze v Ljubljani, gostujoči predavatelj na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani ter na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Že 24. januarja pa bo dr. Tomažu Simetinger, na osrednji prireditvi na Ljubljanskem gradu, prejel priznanje Zlati znak, ki ga podeljuje Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti vsako leto podeljuje priznanja posameznikom ali skupinam za izjemne dosežke pri ustvarjalnem, poustvarjalnem, raziskovalne, publicističnem in organizacijskem delu, kulturni vzgoji in izobraževanju, razvijanju kulturnega sodelovanja s Slovenci v zamejstvu in po svetu in pri ohranjanju nacionalne kulturne dediščine. Najvišja priznanja so: odličja sklada, področna priznanja ter priznanje Zlati znak, ki jih sklad podeli na podlagi javnega poziva.

Za vse dosežke mu iskreno čestitamo.

 

Dogodki