Search
Close this search box.

Korošec Bogdan Gabrovec še en mandat na čelu OKS

Bogdan Gabrovec dosedanji predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) ostaja na čelu OKS še naslednja štiri leta. Gabrovec je drugi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije. Pred tem je OKS od leta 1991 do 2014 vodil Janez Kocijančič.

Korošec Bogdan Gabrovec ostaja na čelu Olimpijskega komiteja Slovenije

Na današnji 43. seji Skupščini Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, ki je potekala v Grand hotelu Union, je bil Gabrovec kot edini kandidat za vodenje OKS za obdobje naslednjih štirih let, potrjen skoraj z večino. Glasoval ni le en kandidat, ki pa se je glasovanja vzdržal. Za druga mesta v vodstvu OKS so bile volitve tajne in so trajale več ur.

Skupščina Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez (OKS) je najvišji organ krovne športne organizacije. Člani skupščine, skupaj jih je 108, so predstavniki nacionalnih panožnih športnih zvez, občinskih športnih zvez, predstavniki kluba sponzorjev in športnikov, individualni ustanovitelj ter druge športne organizacije.

Na današnji skupščini so potrdili tudi poročila za mandatno obdobje 2014 – 2018 in plan dela do leta 2022 ter imenovali podpredsednike in izvolili člane odborov.

Po poročanju spletnega portala MMC: »Je prvi podpredsednik Janez Sodržnik, drugi Tomaž Barada, tretji pa Enzo Smrekar. Prva dva sta že bila doslej podpredsednika, enega najboljših slovenskih športnikov v Zgodovini Iztoka Čopa, ki ni kandidiral v tem mandatu, pa je nasledil Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije.«

»Člani izvršnega odbora so Roman Dobnikar, Jošt Dolničar, Tomaž Grm, Andrej Ribič, Bojan Rotovnik, Miha Butara, Matej Erjavec, Stanko Glažar, Metod Ropret, Zoran Kačičnik, Sonja Poljšak, Branko Jeršin, Miran Kos, Miran Müllner, Tomislav Tiringer, Dejan Crnek, Damjan Lazar, Miroslav Cerar, Katja Koren Miklavec, Vojka Ravbar in Raša Sraka Vukovič.«

»V nadzornem odboru so Bogomir Vnučec, Marko Notar in Andraž Žuman, v disciplinski komisiji Matija Gradišnik, Marijan Kremžar in Mitja Slavinec, v volilni komisiji pa Ivo Čarman, Janez Ovsenik in Sašo Šindič,« navaja MMC.

 

 

Dogodki