Search
Close this search box.

Korošec Anej Gorenjak na tekmovanju v Ameriki požel velik uspeh. V New York ga čaka še samostojni recital

Mladi trobentač Anej Gorenjak še naprej žanje uspehe izven naših meja. Tokrat je prepričal tudi komisijo onkraj luže, na mednarodnem tekmovanju v Ameriki.

Anej Gorenjak je 15-letni fant z Raven na Koroškem, ki mu je bila glasba položena v zibelko. Na Glasbeni šoli na Ravnah na Koroškem se je sedem let učil igranja na trobento. Kot je omenil, je vedno govoril, da ima “najboljšega učitelja na planetu, Janeza Miklavžino.” Letošnje leto je dijak 1. letnika Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Njegov profesor pa je Matjaž Dobrovnik, korepetitorka pa Špela Horvat Gönc.

Anej se je v svojih letih igranja na trobento udeležil dveh državnih tekmovanj, kjer je osvojil status državnega prvaka. Prvo mesto pa si je priigral tudi na številnih mednarodnih tekmovanjih. V letošnjem šolskem letu se je udeležil tudi največjega in najboljšega spletnega tekmovanja American Protege Woodwinds and Brass Competition v New Yorku. Tekmovanja so se sicer udeležili učenci, dijaki, študenti iz 63 držav sveta. Mladi Ravenčan pa je na tekmovanju kot edini Slovenec zastopal barve naše države. V svoji kategoriji od 14- 17 let je dosegel 1. nagrado in absolutno 1. mesto.

Preberite tudi: VIDEO: Družina Gorenjak predstavlja novo pesem, ki združuje kar tri generacije

Kot je dejal, je to veselo novico, je izvedel prav danes, na lepo nedeljsko jutro. Izbran je bil med finaliste, zato ga decembra 2023 vabijo, da izvede samostojen recital v Carnegie Hall v New Yorku. S profesorjem, korepetitorko in s starši se Anej čez dve leti odpravlja tja daleč, na drugo celino. Do takrat pa ga čaka še veliko dela, truda in odrekanja. Anej pravi, da je s to nagrado dobil še več moči, zanosa, energije in volje do trdega dela.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan
Ivan
2 let nazaj

Iskrene čestitke z najboljšimi željami za nadaljevanje šolanja in študija!

Dogodki

Mladi trobentač Anej Gorenjak še naprej žanje uspehe izven naših meja. Tokrat je prepričal tudi komisijo onkraj luže, na mednarodnem tekmovanju v Ameriki.