Search
Close this search box.

Korošci v Dubaju uspešno predstavili regijo. Obiskovalcem ponudili tudi butične medenjake z logotipom destinacije Koroška (FOTO)

Včeraj se je iz Združenih arabskih emiratov vrnila delegacija Koroške, ki je prejšnji teden na svetovni razstavi EXPO 2020 v Dubaju predstavljala poslovne in turistične priložnosti Koroške.

V okviru predstavitve Slovenije na EXPO 2020 je december mesec predstavljanja makroregije Alpska Slovenija in Koroška se je kot prva od njih predstavila med 9. in 11. decembrom.

Izvedba predstavitve Koroške regije je potekala v organizaciji RRA Koroška, regionalne razvojne agencije za Koroško, v sodelovanju z agencijo Spirit Slovenija, in je zajemalstalno predvajanje video posnetkov s turističnimi in krajinskimi podobami Koroške na trgu Evropa, informiranje obiskovalcev v informacijskem središču, animacijski program, za katerega so poskrbeli iz slovenjegraškega Medenega raja Perger1757 ter izvedbo poslovnega dogodka na temo investicijskih in turističnih poslovnih priložnosti Koroške, kjer je koroška delegacija uspešno predstavila svojo regijo kot slikovito, neokrnjeno ter polno presenečenj in priložnosti.

Na srečanju z nekdanjo predsednico Hrvaške Kolindo Grabar-Kitarović. FOTO: Katja Gole

Udeležence dogodka so nagovorili direktor slovenskega paviljona Jurček Žmauc, veleposlanik Republike Slovenije v AbuDhabiju Oto Pungartnik, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Polona Rifelj ter Dušan Krebel, župan Občine Mežica in namestnik predsednice Sveta Koroške regije.

Poslovne in turistične priložnosti Koroške sta predstavila Primož Vodovnik z RRA Koroška in Marija Lah, direktorica Spotur Slovenj Gradec. Mag. Lucian Perger pa je predstavil uspešno družinsko podjetje Medeni raj – Perger 1757, ki je poskrbelo za to, da je v paviljonu Slovenije je ponovno dišalo po medenjakih. Tokrat so obiskovalcem na trgu Evropa prvič ponujali tudi butične medenjake z logotipom destinacije Koroška.

Delegacijo Koroške so, poleg zgoraj navedenih organizacij, sestavljali še župani oziroma predstavniki sedmih občin. Vsi so enotnega mnenja, da je bila predstavitev uspešna in so zadovoljni z odzivom povabljenih gostov in zanimanjem za zeleno destinacijo Koroška, so danes sporočili iz RRA Koroška.

Vir: RRA Koroška, Anja Vajde

Dogodki