Search
Close this search box.

Korošci stopimo skupaj, še ne 2-letni Janez potrebuje našo pomoč

Janez Epšek prihaja iz Šentjanža pri Dravogradu. Mali junak 3. nadstropja je od rojstva od pasu navzdol negiben, nogic ne premika. Stopimo skupaj in mu pomagajmo, da bo njegova težka pot saj za utrinek lažja. Vsaka drobtinica bo neprecenljivi del za Janezove prve korake. To si vendar zasluži vsak otrok, mar ne?

Janezova zgodba z opisom težke diagnoze:

Po raznih preiskavah je četrti dan po rojstvu sledila boleča diagnoza, ki si je zagotovo nobeden otrok ne zasluži. A življenje je kruto. Malemu Janezu in njegovim staršem je svet obrnila na glavo. Morali so se soočiti z bolečim dejstvom o maligni neoplazmi – preraščajoča lezija perifernih živcev in avtonomnega živčevja, nevroblastom. Velikost tumorja je bila 5 x 2 cm.

Janez je že prvi teden življenja pričel s kemoterapijo. Do dopolnjenih dveh mesecih in pol je prejel štiri bloke kemoterapije, ki so si sledili v razmiku treh tednov, vsaka kemoterapija je trajala tri dni. Tumor se je zmanjšal na 4 x 4 mm, še vedno pa je prisoten. Operacija trenutno še ni mogoča zaradi prevelikega tveganja, ker je tumor v bližini hrbtenjače. Tumor je trenutno v mirovanju, stanje redno spremljajo na pediatrični kliniki z magnetno resonanco.

Družina trenutno vse moči usmerja v rehabilitacijo njegovih nogic. Janez je postopoma pričel premikati nogice, jih pa še vedno ne čuti, še posebej ne od kolen navzdol. Prav tako ne čuti spodnjega dela telesa. Janez redno obiskuje fizioterapijo in delovno terapijo v razvojni ambulanti Slovenj Gradec, hkrati pa doma s starši vsak dan aktivno razgibava nogice, med vikendom tudi s fizioterapevtko. Štirikrat je že imel strnjeno dvotedensko obravnavo v URI Soča v Ljubljani in dva tedna v Stari Gori.

Janez je zelo razigran otrok, ki ga zelo zanima vse kar se nahaja in dogaja okoli njega. Z zgornjim delom telesa je zelo aktiven, za svojo starost že lepo govori in zelo rad poje. Je zelo radoveden fantič, rad se plazi in se ob opori tudi že postavi na noge. Da pa bi lahko samostojno stal in mogoče naredil prve korake v svet, potrebuje posebne opornice. V veliki želji, da bi se Janezu stanje čimprej in čimbolj izboljšalo, je s starši obiskal kliniko Pohlig v Traunsteinu v Nemčiji, kjer so pripravljeni izdelati posebne nadkolenske opornice za Janezove nogice. S pomočjo teh opornic se bo Janez lažje postavil na noge in srčno upamo, da bo kmalu naredil svoje prve korake. Opornice so drage (cca. 6.000€), ravno tako terapije, ki jih ne krije zdravstveno zavarovanje, zato bi bili zelo hvaležni kakršnekoli finančne pomoči.

Janez se z mamico Katjo v januarju 2023 odpravlja na prej omenjeno kliniko, kjer bosta zaradi same izdelave opornic ostala 8 do 10 dni, kar pomeni tudi precej dodatnih stroškov.

V ta namen so se v okviru Območnega združenja RK Dravograd odločili družini finančno pomagati, poleg zbiranja finančne pomoči organizirati tudi dobrodelni koncert, ki se bo odvijal v Domu borcev v Šentjanžu, v sredo, 21. decembra, ob 18. uri. Vsi sodelujoči na koncertu se odpovedujejo honorarju. Celoten izkupiček (zbran s prostovoljnimi prispevki na koncertu in donacijami) bo v celoti namenjen izključno za Janezovo zdravljenje in rehabilitacijo.

Seveda je vsak prispevek dobrodošel. Sredstva se zbirajo na naslovu: Območno združenje RK Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd, Namen: Humanitarni prispevek pomoč – otroku Janezu Epšeku, TTR: SI56 6100 0001 9303 056, Sklic: 15-03-2021, Koda namena: CHAR, Davčna številka: 19664559, OZRK Dravograd ni davčni zavezanec.

Korošči smo že večkrat dokazali, da znamo in zmoremo stopiti skupaj, ko je to potrebno. Pomagajmo Janezu in njegovi družini s kančkom novega upanja in drobtinicami, ki bodo neprecenljive vrednosti. Samo skupaj lahko delamo velike korake in ne pozabite: »Velik si, kolikor veliko je tvoje srce.«

Vabilo na dobrodelni koncert.

Vir: Območno združenje RK Dravograd

Dogodki

Janez Epšek prihaja iz Šentjanža pri Dravogradu. Mali junak 3. nadstropja je od rojstva od pasu navzdol negiben, nogic ne premika. Stopimo skupaj in mu pomagajmo, da bo njegova težka pot saj za utrinek lažja. Vsaka drobtinica bo neprecenljivi del za Janezove prve korake. To si vendar zasluži vsak otrok, mar ne?