Search
Close this search box.

Korošci med dopustovanjem pomagali poškodovani želvi

Korošci so med dopustovanjem na hrvaški obali med plavanjem naleteli na želvo, ki se ji je nekaj zapletlo v ustih. Nemudoma so se lotili reševalne akcije: poklicali so v akvarij v Pulju in na policijo ter tako pomagali poškodovani želvi.

Pojasnijo nam, da so želvo našli v stari Barbarigi blizu velikega pomola. “S fantom sva plavala približno 50 m od obale, kar naenkrat se je na gladini pojavila velika želva. Bila sva presenečena, saj sva jo prvič videla v naravnem okolju. Z maskami sva jo opazovala pod vodo, nakar sva opazila, da se ji je nakaj zapletlo v ustih.” pove Korošica in doda, da je prijazna gospa Irena, tudi turistka iz Slovenije poklicala v puljski akvarij in na policijo.

Plaža kjer so mladi Korošci naleteli na poškodovano želvo.

V akvariju se nahaja Center za pomoč želvam in tako so stopili v akcijo in poslali njihovo zaposleno, ki je naročila naj želvo poizkušajo spraviti do obale. “Moj fant, jo je ves čas v morju pazil, da ne bi kam ušla in jo nato spravil do obale. V tem času je prišla gospodična Karin iz akvarija Pula in skupaj smo jo spravili v avto.” še pripoveduje.

Po poškodovano želvo je prišla Karin iz Puljskega akvarija.

“Karin nam je povedala, da je imela v ustih ostanke morskega psa, kateri so se ji zataknili v ustih. Želva je bila v stresu in je zato plavala od dna morja do površja po zrak in spet nazaj kar nekaj časa. Nato jo je odpeljala na pregled v njihov center, od koder nam je naslednji dan sporočila, da se želva dobro počuti in je zdrava.” še doda Korošica in zaključi: “Smo zelo veseli, da smo lahko pomagali pri reševanju želve, ki smo jo lahko sami poimenovali, Špela.”

Turistom iz Koroške pa so se na Facebook strani akvarija takole zahvalili:

☀️🌊🐢🌊☀️Jučer u popodnevnim satima u Centar za oporavak morskih kornjača, Aquarium Pula, stigla je još jedna glavata…

Objavil/a Aquarium Pula dne Petek, 31. julij 2020

Reševanje želve Špele: