Search
Close this search box.

Korošca, Zan Sudar in Petra Glušič, postala državna prvaka v balvanih

Od 23.–25. novembra so se v Kranju odvijali že 13. Plezalni dnevi, ena izmed največjih športnoplezalnih prireditev v Sloveniji. Na tekmovanju smo že dobili državne prvake v balvanskem plezanju za sezono 2018. Med njimi sta tudi Korošca Zan Sudar in Petra Glušič, oba člana AK Ravne.

Od petka do nedelje je, v petih starostnih skupinah, plezalo več kot 200 tekmovalcev, v dveh disciplinah – težavnost in balvani. V balvanih je bila to zadnja tekma v letošnji sezoni, s finalom članov in članic v nedeljo zvečer, pa se je končalo tudi tridnevno tekmovanje v Kranju.

Na zadnji tekmi so na balvanih člani in članice iz sebe iztisnili še zadnje atome moči in se spopadli vsak s štirimi različnimi smermi. V moški konkurenci je navdušil Zan Sudar (AK Ravne), ki je prišel do vrha vseh štirih smeri in zasluženo zmagal. Zan si je tudi v skupni razvrstitvi državnega prvenstva na balvanih priboril prvo mesto med člani. Med članicami je najboljši rezultat s tremi osvojenimi vrhovi dosegla Mina Markovič (ŠPK Plus), ki je na koncu slavila tudi skupno zmago v balvanih.

V srednjih kategorijah na zadnji balvanski tekmi je pri kadetinjah Petra Glušič (AK Ravne) osvojila laskav naslov državne prvakinje.

Uspešni pa so bili tudi ostali plezalci in plezalke, naj omenimo tiste, ki so se uvrstili med prvih deset.

  • Ema Kordež: je osvojila 3. mesto – težavnost, 4. mesto – balvani ter 3. mesto – skupno DP balvani 2018
  • Zana Gliebe: mesto – balvani, 8. mesto – težavnost, 6. mesto – skupno DP balvani 2018
  • Metod Vrčkovnik: mesto – balvani, 10. mesto – težavnost
  • Ema Jamnik: mesto – težavnost, 7. mesto – balvani, 4. mesto – skupno DP balvani 2018
  • Ema Spanžel: mesto – balvani, 6. mesto – težavnost

Iskrene čestitke vsem.

Dogodki