Search
Close this search box.

Korošca Maja in Gregor izdelujeta čudovita lesena darila za vse priložnosti, z ekološkim pristopom in ljubeznijo do narave

O Maji in Gregorju iz podjetja MG leseno darilo in o njuni zgodbi o uspehu smo prvič pisali oktobra, leta 2019, natanko tri leta kasneje pa smo ju na njunem domu, na idiličnem obrobju Slovenj Gradca, zopet obiskali. Med prijetnim pogovorom smo izvedeli, kako je zob časa in epidemioloških razmer v zadnjih letih vplival na razvoj njunega podjetja, ki na slovenskem trgu že 5. leto skrbi za čudovita lesena darila za vse priložnosti, z ekološkim pristopom in ljubeznijo do narave.

Epidemija koronavirusa je prinesla mnoga prilagajanja na nov način poslovanja, a tudi spletno trgovino lesenodarilo.si. Vsi se še dobro spomnimo leta 2020 in privajanja na novo realnost. Občinske meje so se zaprle, ljudje smo se omejili le na prostore svojih domov, posledično pa je nekoliko upadel tudi osebni obisk in prevzem blaga pri trgovcih. Maja in Gregor sta se v dani situaciji dobro pripravila na nove smernice in svoj fokus usmerila v razvoj prikupne spletne trgovine lesenodarilo.si, s katero sta kupcem širom Slovenije omogočila nemoteno oddajo naročil in prevzem lesenih daril ter pripomočkov za najbolj nepozabna praznovanja. Med njimi so izjemno priljubljeni personalizirani znaki za okrogle obletnice, toperji za torte, praznični okraski, leseni modni dodatki, ponudba za svete zakramente in ostala lesena darila po naročilu.

Les je v zadnjih letih postal tudi ena najbolj zaželenih dekoracij na področju porok in njuna ponudba lesene poročne dekoracije je danes ena najbolj prepoznavnih v Sloveniji.

Maja in Gregor sta svojo spletno ponudbo s časom obogatila s čudovitim lesenim dekorativnim programom, s katerim mladim parom na njihov poročni dan pomagata pričarati osebno noto in nepozabne spomine tako za njiju kot za svate. Z željo po združevanju na področju poročne ponudbe se vedno z veseljem povezujeta tudi z ostalimi lokalnimi ponudniki, saj je zanju medsebojna podpora izjemnega pomembna za prihodnost malih obrtnikov, ki so zvesti izdelavi izdelkov slovenskega porekla.

Podjetje je upihnilo že četrto svečko, glavno vodilo pa vseskozi ostaja enako – ljubezen do lesa, narave in težnja po bolj ekološkem pristopu do planeta.

In prav ekološke lesene svečke so tiste, ki so že nekaj let njun velik prodajni hit, ki se je razvil iz filozofije, da lahko z naravnimi materiali in s prijaznejšim odnosom do okolja dosežemo enak učinek kot pri izdelkih iz umetnih materialov. Slovenci se po porabi in nakupu plastičnih sveč na prebivalca, uvrščamo na 3. mesto svetovnega vrha, saj letno prižgemo in odvržemo okrog 16 milijonov sveč, od tega dve tretjini ob 1. novembru (vir podatka: gov.si). Z željo po bolj ekološkem pristopu do problematike sta zasnovala ponudbo personaliziranih lesenih svečk iz masivnega smrekovega lesa, odpornih na vse vremenske vplive. Njihovi leseni plamenčki, bodo tudi letošnjo jesen zažareli’ z enako toplino in iskrenostjo kot plameni plastičnih sveč, ter s tem pripomogli k lepemu izgledu cvetličnih nagrobnih aranžmajev, brez odvečne plastike.

Bliža se praznično obdobje in čas lesenih okraskov, ko se atelje podjetja MG leseno darilo preobrazi v pravo božično delavnico.

Družinica Bošnik združuje kar pet malih nadobudnežev in ti se v obdobju, ko na vrata potrkajo hladnejši meseci, v njunem delovnem ateljeju, zagotovo počutijo kot v božičkovi delavnici. Sezonske prodajne hite takrat namreč zamenja množična izdelava personaliziranih in ostalih božičnih okraskov, ki s pomočjo pridnih rok Maje in Gregorja, ki delo nemalokrat podaljšata pozno v noč, krasijo praznična drevesca širom Slovenije.

To je zgodba čudovitih lesenih izdelkov z ekološko noto, ki nosijo pečat podjetja MG leseno darilo. Majhnega družinskega podjetja, ki za naše iskrice v očeh, v skladu z ekološkim pristopom do narave dela velike korake. 

In kot pravita Maja in Gregor: Trdo delo, trud in zanos naju včasih prikrajšata za marsikatero prosto urico, a ni ga lepšega od občutka, ki te čaka na koncu dne, ko se zaveš, da bo pravkar narejeni izdelek v roku nekaj dni nekoga osrečil in mu ostal kot lep, trajen spomin za vse življenje. Obenem pa ne bo obremenil narave, ki se zaradi poplave umetnih plastičnih materialov in ostalega onesnaževanja sooča s težkimi preizkušnjami.’

Pa še darilo za bralce Koroških Novic.

Pri tem naj še omenimo, da Maja in Gregor iz podjetja MG leseno darilo vsem bralcem Koroških Novic, ki boste njune izdelke naročili v naslednjih dneh, do 31. 10. 2022, podarjata 10-odstotni popust na celoten nakup. Ob naročilu vnesite kodo koroskenovice10.

FOTOGALERIJA: Nekaj čudovitih izdelkov iz pod rok Maje in Gregorja. Celotno njuno ponudbo najdete TUKAJ.

Dogodki

O Maji in Gregorju iz podjetja MG leseno darilo in o njuni zgodbi o uspehu smo prvič pisali oktobra, leta 2019, natanko tri leta kasneje pa smo ju na njunem domu, na idiličnem obrobju Slovenj Gradca, zopet obiskali. Med prijetnim pogovorom smo izvedeli, kako je zob časa in epidemioloških razmer v zadnjih letih vplival na razvoj njunega podjetja, ki na slovenskem trgu že 5. leto skrbi za čudovita lesena darila za vse priložnosti, z ekološkim pristopom in ljubeznijo do narave.