Search
Close this search box.

Korošča izvrstna na prestižnem frizerskem šovu v Londonu

O uvrstitvi Petre Blatnik Maček in Mateja Komarja v finale natečaja International Visionary Award smo že poročali, več o tem na naslednji povezavi:

Dva odlična frizerja v finalu na tekmovanju International Visionary Award

Tokrat sta se javnosti predstavila na prestižni in največji dobrodelni frizerski prireditvi v Londonu, gre za Alternative Hair Show, kjer že 36 let zbirajo sredstva za raziskave levkemije. Tudi v letošnjem letu jim je uspelo zbrati lepo vsoto, kar 200 tisoč britanskih funtov. Kot vedno so bila tudi letos med nastopajočimi sama velika frizerska imena.

Blatnik Mačkova se je predstavila v kategoriji “Mens”, medtem ko je Komar sodeloval v kategoriji “Cut & Colour”. Z uvrstitvijo med 12 najboljših v konkurenci več tisočih sta tako ponovila uspeh še enega Korošca Metoda Tasiča iz leta 2016, poleg njih je to v Sloveniji uspelo le še dvema frizerjema.

Komar je o tej izkušnji dejal sledeče: “Hair Visionary Award zame pomeni nekakšno nominacijo za frizerskega oskarja. Ko sem se spustil v to avanturo, sem se odločil, da bom delal drugače kot so do sedaj moji predhodniki.” O uspehih Korošcev je dejal, da gre za zelo delovne ljudi z občutkom za estetiko, ki danes v frizerstvu šteje zelo veliko.

Blatnik Mačkova pravi, da se, odkar raste za frizerstvo, izobražuje v Londonu, ki velja za center frizerske mode.

 

Dogodki