Search
Close this search box.

Koronavirus – kam nasloviti vprašanja?

Po vzpostavitvi klicnega centra za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu Vladnega urada za komuniciranje, so zdaj tudi na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravili ukrepe v podporo ublažitve posledic širjenja virusa SARS-CoV-2, ki se pojavjajo v gospodarstvu.

Elektronski naslov za vprašanja, vezana na koronavirus

S tem namenom so vzpostavili elektronski naslov korona.mgrt@gov.si, kjer so vam na voljo njihovi svetovalci z informacijami o ukrepih za obvladovanje trenutnih kriznih razmer, povezanih z virusom.

PREBERITE TUDI: Za vsa vprašanja o koronavirusu odslej na voljo klicni center

Vabijo vas, da jih kontaktirate ob morebitnih nejasnostih ali vprašanjih glede ukrepov, ki so povezani z novim SARS-CoV-2 virusom na področju gospodarstva in turizma.

Foto: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Na kateri pristojni organ se obrniti?

Pracv tako se v teh trenutkih, ko se vsi bojimo okužbe z novim koronavirusom in iščemo načine, kako jo preprečiti, med potrošniki pojavljajo številna vprašanja, na katera si želijo odgovore.

Z namenom, da bi potrošniki svoja vprašanja naslovili na prave naslove, Tržni inšpektorat Republike Slovenije v nadaljevanju navaja pristojne nadzorne organe, saj je z objavo na spletnih straneh NIJZ prišlo do neljube napake, da je za oglaševanje lastnosti izdelkov in storitev, ki naj bi ščitili pred okužbo s koronavirusom, pristojen Tržni inšpektorat.

Pristojni nadzorni organi so tako naslednji:

  • dezinfekcijska sredstva (razkužila) – Urad za kemikalije
  • prehranska dopolnila – Zdravstveni inšpektorat
  • zdravila in medicinski pripomočki – Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke
  • prodaja na črno s strani posameznikov – Finančna uprava

Če posamezen organ prejme prijavo, ki ne sodi v njegovo delovno področje, jo nemudoma posreduje v nadaljnje reševanje pristojnemu organu, vendar se na ta način podaljša čas za odgovor oziroma ukrepanje.

Ne glede na vse navedeno pa bo Tržni inšpektorat aktivno spremljal situacijo na trgu in v primeru ugotovljenih kršitev iz svojih pristojnosti ukrepal skladno z zakonskimi pooblastili.

Vir: gov.si