Search
Close this search box.

Kope to nedeljo uradno začenjajo poletno sezono, ki prinaša veliko novosti

Na Kopah nas tudi v prihodnje čaka veliko zanimivega dogajanja. To nedeljo se uradno začenja poletna sezona, ki prinaša veliko novosti. Med drugim tudi nov adrenalinski park ter že 5. Holcerčkov poletni festival. Kope niso več le zimsko smučarsko središče - ampak vedno bolj priljubljena izjemna pohodniška in kolesarska destinacija, ki jo želijo razviti v eno najlepših v Evropi.

Danes, 6. julija 2023, ob 9.30 uri je v hotelu Slovenj Gradec potekala novinarska konferenca. Na njej so predstavili novosti v letu 2023, priprave in aktivnosti v okviru poletne sezone, dotaknili pa so se seveda tudi že 5. Holcerčkovega poletnega festivala.

Otvoritev poletne sezone se začenja uradno to nedeljo, ko se pričenja tudi vroče poletno vreme. Že petič se bo tudi to poletje odvil Holcerčkov poletni festival, ki navdušuje otroke in starše iz cele Slovenije. Dogodek za družine bo letos potekal to nedeljo, 9. julija, od 10. ure dalje in seboj prinaša še več zanimivega dogajanja kot vsa pretekla leta. Za zabavo bodo tokrat poskrbeli odlični Čuki, ki poskrbijo za najboljšo zabavo za vse generacije. Z njimi boste peli, plesali ter se smejali. Ribič Pepe pa gre rad okoli sveta in skrivnosti vse pozna. Ustavil se bo z veseljem tudi na Kopah ter prevzel vsa otroška srca. Nepogrešljivi del dogajanja pa bo zagotovo tudi Dj Ney.

5. Holcerčkov poletni festival pa prinaša tudi otvoritev novega adrenalinskega parka, Holcerčkovo pravljično deželo, mini ZOO, Holcerčkova pravljica ob Petelinjem jezeruJolly kotiček, Holcerčkov lepotilni salon (poslikava obraza, friziranje), igralni park z napihljivimi igrali, jahalne urice in predstavitev konjeniškega kluba L&L, plezalno steno, družabne igre z nagradami, WOOM mini park, bike park, z električnimi kolesi po Pohorju, s sedežnico do energetskih točk in Holcerčkovega stola velikana, Disk golf, Multi golf, predstavitev atraktivnih športov in še in še.

Družba Vabo je v zadnjih dveh letih v Kope investirala kar 24 mio evrov, 8 mio evrov od tega je nepovratnih sredstev. Gre za spodbudo iz strani evropskih sredstev ter integralnega proračuna. To pa so tudi ključne spodbude za nadaljnji razvoj destinacije. Razviti jo želijo v eno najlepših v Evropi. Z novimi nastanitvami v Grmovškovem domu, ko so pridobili kar 150 postelj, s programi, ki jih razvijajo ter nadgrajujejo Kope pridobivajo novo podobo je povedal Boštjan Paradiž.

Foto: Fb Kope

Paradiž dodaja: “Zimska sezona je še vedno glavni vir našega prihodka, vendar pa težimo temu, da se v roku petih let poenoti in izenači z njo tudi letna sezona. To bi pomenilo tudi, da vsi sezonski delavci postanejo redni kader, ki bo zaposlen za nedoločen čas. Pomembnost pripisujejo tudi nenehnemu izobraževanju kadra ter v to tudi vlagajo. “

Foto: Tobias Kohler

Nove vsebine že to poletje na Kope prinašajo torej nov adrenalinski park, bike park, na razpolago je več kot 300 km urejenih kolesarskih prog, na razpolago imajo nova kolesa, ki si jih je možno izposoditi, pa otroška Boom kolesa, nov trampolin, nova napihljiva igrala in še in še…

Rupreht Uroš, vodja Sport Kope je novitetah na Kopah povedal: “Za izposojo imajo okrog 60 koles, od tega 30 električnih, 20 polno vzmetenih bike koles Enduro, ter otroška kolesa. Največja atrakcija na Kopah adrenalinski park s sedmimi postajami. Sedem velikih poligonov, od tega je eden trening poligon, trije so družinski in trije so namenjeni zahtevnim športnikom. Na Kopah se razprostira kar 300 km kolesarskih prog.”

Zaenkrat je v parku lahko 80 oseb, toliko imajo tudi pasov.

Drugi del investicije, ki jo pripravljajo na Kopah bo tudi Pot med krošnjami, na višini 50 -20m nad tlemi, se bo razprostirala pot, ki bo pokazala celotno podobo Koroške. In sicer se bo pot odvijala nad Lukovim domom, to bo 120 m poti. Pot bo vsebovala tudi hiško, počivalnik in mrežo, kjer bodo uživali predvsem otroci.

Jaka Knez, vodja smučišč ob tem dodaja: “Na smučišču smo se tudi pripravili na poletno sezono. Z obratovanjem žičnice Pungart, za pohodnike in kolesarje. Pričeli smo z gradnjo dveh štirisedežnic in ene vlečnice. Smo v gradnji faze montaže vlečnice Velika Kopa, medtem, ko smo pri sedežnici v fazi gradbenih del. Kapaciteta smučarjev se bo tako povečalo in tako bo dnevno lahko smučalo 2000 oseb brez čakanja. Na vseh napravah bo v času zimske sezone možna tudi nočna smuka.”

Gorsko turistični center Kope je izjemna pohodniška ter kolesarska destinacija. Vedno znova pa tudi odlična destinacija za zabavo in druženje, vsebine pa ponujajo aktivnosti in doživetja za vso družino.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Ferdo
Ferdo
9 mesecev nazaj

Prideš na lokacijo, te pričaka prijazno osebje, ki ne zna besede slovensko in pa glasba, ki je seveda izbor balkanskih hitov.(DJ Nej) In to potem že od mladega učimo otroke ( izjema so Čuki ). Ni čudno, da v katerikoli lokal prideš na Koroškem, igra radio Actual. Kaj pa tam vrtijo, pa tako vsi vemo. Pa nisem ravno za oberkrainerje, ampak, ko je pa še toliko lepe slovenske glasbe.

Na Kopah nas tudi v prihodnje čaka veliko zanimivega dogajanja. To nedeljo se uradno začenja poletna sezona, ki prinaša veliko novosti. Med drugim tudi nov adrenalinski park ter že 5. Holcerčkov poletni festival. Kope niso več le zimsko smučarsko središče - ampak vedno bolj priljubljena izjemna pohodniška in kolesarska destinacija, ki jo želijo razviti v eno najlepših v Evropi.