Search
Close this search box.

Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru vabi k vpisu

Na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru bosta v petek, 17. februarja in soboto, 18. februarja, potekala informativna dneva.

Na poti k odraslosti in izbiri poklicne in strokovne poti, je eden izmed korakov zagotovo izbira srednje šole. Pred izbiro in vpisom v srednjo šolo pa se tako staršem kot dijakom porajajo pomembna vprašanja, dileme in razmišljanja.

Na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor omogočajo izobraževanje mladim na vseh področjih srednješolskega izobraževanja glasbene smeri, kakor tudi na področju klasičnega baleta na plesni smeri umetniške gimnazije.

Srednješolska programa UMETNIŠKA GIMNAZIJA GLASBENE in PLESNE SMERI izvajajo v modulih:

GLASBENA SMER:

  • Modul A – glasbeni stavek,
  • Modul B – petje, instrument,
  • Modul C – jazz-zabavna glasba.

PLESNA SMER:

  • Modul A – balet.

Na šoli, ki se lahko pohvali s skoraj 80 letno tradicijo, se zavedajo večplastnosti izobraževalnega in učnega procesa, zato vedno stremijo k ravnovesju med občutljivostjo mladih nadarjenih glasbenikov in baletnih plesalcev ter zahtevami učno-vzgojnega procesa. Delovne navade, človečnost, strokovnost, odgovornost, sodelovanje in občutljivost so načela, na katerih gradijo okolje za šolsko delo. Narava dela, ki vključuje veliko individualnega pouka tudi v manjših skupinah, omogoča individualno obravnavo in usmerjanje vsakega dijaka posebej, glede na njegove potrebe. Še posebej so ponosni in veseli, kadar njihovi dijaki uspešno nastopajo in tekmujejo tako na šolskem, kot tudi drugih odrih.

Njihovi dijaki v večini nadaljujejo študij na glasbenih in baletnih akademijah tako doma kot v tujini, opravljena splošna matura pa dijakom omogoča nadaljevanje študija na domala vseh univerzitetnih programih na fakultetah drugih smeri.

Vse učenke in učence, ki razmišljajo o tem, da bi postala glasba ali ples njihova življenjska odločitev in kasneje tudi poklic, vabijo, da se jim pridružijo na informativnih dnevih, ki bosta potekala v petek, 17. februarja 2023, od 9. do 15. ure in v soboto, 18. februarja od 9. ure v koncertni dvorani konservatorija na Mladinski ulici 12 v Mariboru.

Kolektiv umetniške gimnazije bodočim dijakom še sporoča, naj obdobje med otroštvom in odraslostjo preživijo čim bolj ustvarjalno in uspešno na vseh ravneh. Prav tako pa bodo veseli, če boste odgovore na vprašanja, ki se porajajo v tem obdobju in nove življenjske poti raziskovali skupaj na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru.

Več informacij o vpisu si lahko ogledate na njihovi spletni strani, lahko pa si tudi privoščite virtualni sprehod po Konservatoriju.

Vir: Konservatorij za glasbo in balet Maribor

Dogodki

Na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru bosta v petek, 17. februarja in soboto, 18. februarja, potekala informativna dneva.