Search
Close this search box.

Konec tedna vabljeni na odlična koncerta v okviru Arsfesta, ki ga organizira KD Radlje ob Dravi

Festival se odvija na različnih prizoriščih treh koroških občin (Vuzenice, Radlje ob Dravi in Mute). V soboto boste lahko prisluhnili ŽPZ Dominica na Muti, v nedeljo pa vas ŽPZ Aglaja, vabi na Dobravo pri Radljah.

Kulturno društvo Radlje ob Dravi letos že tretjič organizira festival Ars Fest. Festival se odvija na devetih prizoriščih v treh koroških občinah (Radlje, Muta, Vuzenica). V treh junijskih vikendih se bo zvrstilo10 koncertov ljubiteljskih in profesionalnih glasbenikov, dva razstavna momenta Likovne sekcije LIKRA ter tri delavnice. Skupno bo nastopilo in se predstavilo več kot 200 sodelujočih, večina od teh domačinov. Umetniški vodja festivala je Izidor Leitinger.

Več o programu Arsfesta najdete TUKAJ.

V soboto, 15. 6., ob 20.00 bo pri Mitnici na Muti Ženski pevski zbor Dominica nova pod vodstvom Urške Pečonik izvedel projektni koncert z naslovom Žuborenja. Pevke vas bodo popeljale po strugah svetovnih voda in se s pesmijo poklonile vodi – dragocenemu viru življenja. S koncertom na prizorišču ob reki Dravi želi zbor Dominica nova poslušalce nagovoriti in opomniti, da moramo z vodo ravnati skrbno, jo ceniti, čuvati in ohranjati čisto za naše zanamce.

Gostje na koncertu bodo Helena Urbanc (violina), Živa Horvat (klavir), Matic Črešnik (tolkala), Aljaž Razdevšek (sopran saksofon) in Mešani pevski zbor Zvon Muta pod vodstvom Vite Gracej.

Za veliki zaključek festivala sledi še izjemni koncert Ženskega pevskega zbora Aglaja v nedeljo, 16.6., na tabornem prostoru na Dobravi pri Radljah.

Ženski pevski zbor Aglaja se bo pod vodstvom zborovodkinje Kerstin Pori predstavil z največjim koncertom doslej. Spektakularni glasbeni projekt skladatelja Karla Jenkinsa z naslovom Adiemus: Songs of sanctuary, kar v slovenščini pomeni Pesmi svetišča, je zbor pripravljal več mesecev. Avtor glasbe je v tem projektu združil različne glasbene elemente, vključno z zborovskim petjem, etničnimi vplivi in simfoničnimi aranžmaji. Delo je sestavljeno iz devetih skladb, katerih zanimivost je, da so besedila v izmišljenem jeziku, zato da se poslušalec lahko bolj osredotoči na vokalne fraze. Zbor bodo na koncertu, ki bo zadonel na še enem premiernem prizorišču letošnjega Ars festa, spremljali godalni sestav, tolkala in gostje, glasbo pa bodo Aglaje nadgradile z gibi in ognjeno sceno.

Za koreografija je poskrbela Dalanda Diallo, oblikovalec zvoka je Mitja Kostanjevec, oblikovalec luči Nikola Podlesnik.

Vabljeni!

Dogodki

Festival se odvija na različnih prizoriščih treh koroških občin (Vuzenice, Radlje ob Dravi in Mute). V soboto boste lahko prisluhnili ŽPZ Dominica na Muti, v nedeljo pa vas ŽPZ Aglaja, vabi na Dobravo pri Radljah.