Search
Close this search box.

Konec tedna se odpira Velenjska plaža

Konec tedna bodo uradno odprli letošnjo kopalno sezono na Velenjski plaži.

V petek, 19. junija, bo ob 21. uri Klub vodnih športov Velenje organiziral Kresno noč, ki bo imela humanitaren pridih. Obiskovalcem bo na voljo golaž, za katerega bodo člani Kluba vodnih športov Velenje zbirali prostovoljne prispevke, zbrana sredstva pa bodo namenili osebam s posebnimi potrebami. Na gladino jezera bodo spustili svečke in na ta način obeležili vstop v koledarsko poletje.

V soboto, 20. junija, pa bo Zavod za turizem Šaleške doline med 11. in 21. uro pripravil Beach food festival, na katerem se bodo predstavili različni ponudniki gostinskih storitev.

Zaradi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje zaenkrat še ne bodo namestili vodnih igral, ki so bila obiskovalcem plaže v preteklih letih na voljo brezplačno. Pri vzdrževanju plaže pa bodo upoštevali higienska priporočila za naravna kopališča v času sproščanja ukrepov po epidemiji novega koronavirusa.

Iz občine so sporočili, da bo gostinska ponudba na Velenjski plaži letos dopolnjena s pestro ponudbo sladoledov, inovativnih vafljev na palčki, smutijev, jedi z žara, narezkov, solat in LCHF ponudbo. Dodali so, da se bodo med vikendi na terasi gostinskega ponudnika ob čolnarni odvijali manjši dogodki, od retro večerov, stand up nastopov in koncertov.

Mestna občina Velenje od leta 2013 veliko sredstev vlaga v območje Velenjske plaže. Med prvimi investicijami je bila obnova čolnarne, ki so jo opremili z novimi sanitarijami, na obalo pred vsako sezono na novo nasujejo prod. V času kopalne sezone zagotavljajo prisotnost reševalcev iz vode in redno spremljajo kakovost vode. Prvi letošnji monitoring je pokazal, da voda Velenjskega jezera ustreza merilom za kopanje.

Mestna občina Velenje bo v letošnjem letu za urejanje, vzdrževanje in obratovanje Velenjske plaže namenila 125 tisoč evrov.

VIR: Mestna občina Velenje

Dogodki

Več iz istega kraja