Konec tedna naraslo število okuženih v nekaterih domovih za starejše na Koroškem

Konec minulega tedna je naraslo število okuženih z novim koronavirusom v domovih za starejše v Radljah ob Dravi in na Prevaljah. Iz radeljskega Doma Hmelina trenutno v prostorih Term Topolšica začasno biva 53 okuženih stanovalcev, še pet okuženih ima dom v svoji rdeči coni. Dom starejših na Prevaljah ima v svoji rdeči coni 11 stanovalcev.

V radeljskem domu Hmelina so zadnje nove okužbe potrdili v soboto, doslej pa so skupno med stanovalci našteli 65 okužb z novim koronavirusom in 20 med zaposlenimi. Umrli so trije stanovalci, ki so bili okuženi, nekaj stanovalcev s covidom-19 pa se trenutno zdravi v bolnišnici, je za STA povedala direktorica doma Silva Duler.

V objektu Mladika v Termah Topolšica je začasno nastanjenih 53 stanovalcev iz radeljskega doma, zanje skrbijo zaposleni iz doma, za katere so v termah najeli bivalne hiške, da tam bivajo.

Tudi Dom Hmelina je objavil razpis za dodatne zaposlitve bolničarjev negovalcev v domu, iščejo pa tudi študente zdravstvenih smeri, ki bi lahko prišli delati v dom. Je pa danes na pomoč v dom že prišla ena diplomirana medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, pričakujejo tudi dva prostovoljca iz lokalnega okolja. Nekaj prostovoljcev je pri delu v domu pomagalo že prejšnji teden, je povedala Dulerjeva. Naslednje večje testiranje stanovalcev načrtujejo v četrtek oz. petek.

Direktorica doma Hmelina – ta deluje na podlagi pridobljene koncesije – se zahvaljuje vsem, ki so jim priskočili na pomoč glede zaščitne opreme. Predvsem so z javno objavo iskali kontakte dodatnih dobaviteljev zaščitne opreme, nujne za delovanje rdeče cone, ki jo bodo v domu še širili, je povedala Dulerjeva, ki so jo ob tem razžalostili nekateri negativni komentarji, vezani na objavo.

Konec minulega tedna se je število okuženih povečalo tudi v Domu starejših na Fari na Prevaljah. V rdeči coni, ki so jo uredili v pritličju doma, kjer so sicer prostori za fizioterapijo ravenskega zdravstvenega doma, je trenutno nastanjenih 11 stanovalcev. Okužbe z novim koronavirusom so doslej potrdili tudi pri šestih zaposlenih, je danes za STA pojasnila direktorica doma Stanka Vauh.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun