Search
Close this search box.

Konec maja v Vuzenici svetovni pokal v slalomu na rolerjih

Smučarski klub Vuzenica bo prihodnji vikend, od 28. do 30. maja 2021 gostil svetovni pokal v slalomu na rolerjih. Tekmovanje bo potekalo na Svetem Primožu, spremljevalni program bo v športnem parku v Vuzenici. Organizatorji na tekmovanju pričakujejo 120 tekmovalcev iz kar desetih držav.

V petek, 28. maja, bodo potekali treningi. Marcel Škerjanc iz SK Vuzenica je za spletni portal Lokalec.si povedal, da bosta tekmovalna dneva v soboto in nedeljo. “V petek po zaključku treninga bo v Vuzenici slavnostna parada tekmovalcev s predvidenim pričetkom ob 21 uri. Ravno tako bo zaradi trenutnih razmer v en ‘dogodek’ vključena slavnostna otvoritev z novinarsko konferenco – to pa bo isto v petek ob 19. uri na glavnem odru v Vuzenici. Glavni oder bo postavljen za tenis igriščem” je povedal.

Tekmovalna trasa bo na Svetem Primožu. Urejen bo avtobusni prevoz.

Po besedah Škerjanca bo tekmovalna trasa zaradi varnostnih in tehničnih zahtev Svetovnega pokala potekala na Svetem Primožu. Pri tem je za spletni portal Lokalec.si razložil, da bo tja vozil tudi brezplačen avtobus. Prevoz bo urejen iz centra Radelj ob Dravi, do Vodnega parka Radlje ob Dravi, ustavil se bo v Mitnici na Muti in pri kava baru Šuler ter restavraciji Monini Vuzenica. Pot bo nadaljeval do glavnega odra Vuzenica, do Gostilne Prodnar Vuzenica in na Sveti Primož, na prizorišče tekme. Avtobus bo vozil krožno vse dni svetovnega pokala.

Oba tekmovalna dneva bosta osredotočena na tekme v različnih kategorijah. Med prvim in drugim tekom tekmovanj bo vedno presledek, saj bo potrebno progo “prestaviti”, temu pa sledi ponovni ogled proge, so za Lokalec.si povedali iz SK Vuzenica. Sicer pa bodo v soboto tekmovali tako moški kot ženske, tako za pokal Vuzenica open kot tudi za svetovni pokal.

Organizatorji pričakujejo okoli 80 tekmovalcev iz tujine in 30 do 40 tekmovalcev iz Slovenije. Za zdaj je po poročanju spletnega portala Lokalec.si prijavljenih že približno 50 tekmovalcev iz tujine. Domači se po praksi prijavljajo med zadnjimi, so dodali. Pri tem so izpostavili dva tekmovalca iz domačega kluba, ki bosta tekmovala v tekmi za svetovni pokal. To sta Leon Haberman in Matic Helbl, vsi drugi tekmovalci SK Vuzenica pa se bodo pomerili v kategoriji OPEN.

“Celotna prireditev je namenjena ne samo tekmi svetovnega pokala, temveč promociji kraja Vuzenica, tega dela Koroške in Slovenije. Prireditev ni le prireditev članov SK Vuzenice, temveč vseh nas občanov,” so ob tem povedali v SK Vuzenica in dodali, da bodo prisotni tudi ponudniki domačih kulinaričnih specialitet. “Če ne bi bilo teh omejitev, je osnovno poslanstvo dogodka, da združi ob svetovnem pokalu vso kulinarično, športno in kulturno dejavnost občine Vuzenica in sosednjih občin. Na tem mestu bi se rad najlepše zahvalil županu občine Vuzenica, ki je tudi član ožjega organizacijskega odbora prireditve za njegovo maksimalno podporo,” so še izpostavili. Zahvalili so se tudi Slovenski turistični organizaciji z blagovno znamko I feel SLOVEnija, ki je videla potencial, pa tudi drugim sponzorjem, ki so v njih videli zgodbo.

Svetovno prvenstvo bo potekalo v skladu z ukrepi in navodili NIJZ.

“Po do sedaj znanih podatkih, se bo v živo lahko udeležilo prireditve do 50 zunanjih obiskovalcev. Spremljali pa bodo lahko tudi preko velikega ekrana, postavljenega pri glavnem odru v Vuzenici,” so pojasnili organizatorji. “Vse priprave in ukrepi tečejo v skladu z navodili NIJZ. Sama prireditev bo delovala po sistemu mehurčka in bodo vsi tekmovalci, spremljevalne ekipe, nastopajoči, ekipe odgovorne za izvedbo tekmovanja in dogodka ustrezno testirana v skladu s pravili NIJZ. Nastanitve so kompleksna zadeva – uporabljene bodo vse razpoložljive od Slovenj Gradca do Radelj ob Dravi,” so za Lokalec.si še dodali pri SK Vuzenica.

Organizatorji pa so pripravili tudi možnost spremljanja dogodkov preko družbenega omrežja Facebook. TUKAJ.

VIR: Lokalec.si, FB SK Vuzenica

Dogodki

Smučarski klub Vuzenica bo prihodnji vikend, od 28. do 30. maja 2021 gostil svetovni pokal v slalomu na rolerjih. Tekmovanje bo potekalo na Svetem Primožu, spremljevalni program bo v športnem parku v Vuzenici. Organizatorji na tekmovanju pričakujejo 120 tekmovalcev iz kar desetih držav.