Search
Close this search box.

Končani zbori delavcev v Metalu

Včeraj so se v Metalu Ravne zaključili zbori delavcev, ki jih je uprava Skupine SIJ ter vodstvo Metala sklicalo v preteklem tednu.

V obratih jeklarne, kovačnice, valjarne in oddelku za razvoj in kadre SIJ Metala Ravne, so prejšnji teden v četrtek in petek potekali zbori delavcev, ki jih je sklicala Uprava skupine SIJ ter vodstva družb, na katerih je delavce s prve roke seznanila s svojimi aktivnostmi, s poudarkom na problematiki plač in nagrajevanja zaposlenih.

Uprava pojasnjuje, da je prišlo do težav med drugim zaradi sprememb v upravi, zaradi česar so dogovori o prenovi kadrovskih sistemov ter načinov nagrajevanja zaposlenih zastali, dodatno pa so situacijo otežile dezinformacije o plačah in nagradah zaposlenih, ki so razburile javnost. Podatki naj ne bi bili točni ali so bili napačno interpretirani. Cilj zborov delavcev pa je zaposlenim zagotoviti točne podatke. Uprava razume zahteve sindikata po višjih plačah, zato so prepričani, da bodo našli rešitev, čeprav ob tem poudarjajo da so plače že zdaj nad povprečjem. V Metalu Ravne še poasnjujejo, da so vsem zaposlenim v proizvodnji dvignili plače za 6,7%, dodatno izvedli redno in izredno nagrajevanje, izplačali višje božičnice in kvartalne nagrade in zaposlili 64 novih delavcev.

V četrtek se bo Uprava Skupine Sij sestala tudi s sindikati.