Komplete prve pomoči s pretečenim rokom uporabe lahko podarite za dober namen

first-aid-kit-62643_960_720

V nakupovalnem središču Europark Maribor bodo v sodelovanju z Društvom študentov medicine Maribor za namene izobraževanja zbirali komplete prve pomoči s pretečenim rokom uporabe.

Komplet za prvo pomoč je del obvezne opreme v vsakem vozilu, vendar ga moramo zaradi kratkega roka uporabe zamenjati vsakih pet let. Ste se kdaj spraševali, kaj storiti s »prvo pomočjo« s pretečenim rokom? Mariborski študenti medicine so poiskali način za bolj ekološko in smotrno uporabo. Zato je v nakupovalnem središču Europark Maribor na vhodu 1, od včeraj, postavljen zabojnik za zbiranje kompletov prve pomoči s pretečenim rokom uporabe.

V Europarku pri vhodu 1 poiščite zabojnik in »prvo pomoč« podarite v koristen namen.
FOTO: Bojan Mihalič

Pripomočki prve pomoči so veljavni pet let in jih moramo po preteku roka zamenjati z novimi. Društvo študentov medicine Maribor, ki organizira različne projekte za izobraževanje študentov in pomoč splošni javnosti, pri izobraževanjih uporablja tudi povoje, gaze, rute in folije. Sanitarni material uporabljajo na lutkah in zdravih posameznikih, zato ni potrebno, da so ti pripomočki sterilni. V sodelovanju z Europarkom Maribor so tako pripravili posebno akcijo zbiranja kompletov prve pomoči s pretečenim rokom. Obiskovalci nakupovalnega središča lahko stare komplete podarijo študentom medicine, ki jih bodo koristno uporabili in ko resnično več ne bodo uporabni, ekološko pravilno odložili. 

Namesto da stare komplete prve pomoči odvržete v smeti, v Europarku pri vhodu 1 poiščite zabojnik in »prvo pomoč« podarite v koristen namen.

BESEDILO: Tjaša Toni Skubic

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.