Search
Close this search box.

Kolesarski Skok na Strojno tudi letos ni razočaral (FOTO)

Danes je Mladinski svet Ravne na Koroškem že četrtič zapored organiziral kolesarsko tekmovanje Skok na Strojno. Udeležilo se ga je 97 tekmovalcev, najmlajši med njimi je štel 10, najstarejši kar 86 let.

Kolesarska dirka je postregla z odličnimi časi, napetostjo in pozitivnim vzdušjem, ki ga je sončno vreme le še ogrelo. Tekmovalci so se pomerili v kategorijah gorsko kolo, cestno kolo in e – kolo, razdeljenih po starosti in spolu.

Najmlajši in najstarejši tekmovalec

Najboljši rezultat med cestnimi kolesarji je s časom 00:27:38 dosegel Andraž Skok, med gorskimi je bil s časom 00:31:12 najhitrejši Tadej Skitek. Med ženskami sta po najvišji stopnički posegli Patricija Goričan s časom 00:36:54 med cestnimi in Fanika Cvernjak s časom 00:47:54 med gorskimi kolesi.

V kategoriji e – koles sta bila najhitrejša Dejan Šumnik med moškimi s časom 00:23:42 in Liza Šteharnik med ženskami s časom 00:26:06. V kategoriji gorskih koles so se tekmovanju letos prvič pridružili tudi trije tekmovalci na »ponijih«, najhitrejši med njimi, Jure Mravljak, je dosegel zavidljiv čas 00:42:29. Za piko na i športnega dopoldneva na Strojni sta tekmovalce na vrhu pričakali dobra malica in hladna pijača, vsi sodelujoči pa so prejeli tudi prve spominske majice Skoka na Strojno.

Velika zahvala gre pokroviteljem dogodka, Občini Ravne na Koroškem in ZKŠTM, ter Medikem d.o.o, kolesarski trgovini Enduro in podjetju Esotech, ki so poskrbeli za praktična darila, ki so bila z žrebom razdeljena med udeležence. Velik poklon vsem udeležencem, ki so »grizli« klance na Strojno in poskrbeli za odlično in napeto tekmo. Se vidimo spet prihodnje leto, so v sporočilu za javnost zapisali v Mladinskem svetu Ravne na Koroškem.

FOTOGALERIJA

Besedilo: Mladinski svet Ravne na Koroškem

Dogodki

Danes je Mladinski svet Ravne na Koroškem že četrtič zapored organiziral kolesarsko tekmovanje Skok na Strojno. Udeležilo se ga je 97 tekmovalcev, najmlajši med njimi je štel 10, najstarejši kar 86 let.