Search
Close this search box.

Kolesarski sejem, otroški tek in Mega malčkova zabava privabili več kot 6000 obiskovalcev

Tretji vikend v maju je znova združil okoli 6000 mladih nadobudnežev in njihovih staršev na največjem športno-rekreativnem dogajanju na Koroškem. Že 12. Mega malčkova zabava s HOFERjem je na več kot 4.500 m2 površin znova ponudila več kot 20 zabavnih in rekreativnih aktivnosti za otroke. Te so bile ob letošnjem Svetovnem dnevu čebel še dodatno medeno obarvane s čebelarskimi delavnicami in s kar 1.000 medenimi napitki za najmlajše. Aktivni in zabavni vikend za družine se je pričel že v soboto s Kolesarskim sejmom rabljene in nove opreme, ki so ga organizatorji letos prvič testno pognali in ga bodo v prihodnjih letih glede na zanimanje kupcev še nadgrajevali. Nedeljsko dogajanje se je tradicionalno pričelo v dopoldanskih urah z Malčkovim tekom na Ravnah, ki je dosegel rekordno udeležilo več kot 450 otrok.

 Aktivni in zabavni vikend na Koroškem je posvečen otrokom in njihovim družinam, saj najmlajše skozi športno igro in zabavo spodbuja h gibanju ter aktivnemu preživljanju prostega časa. Tako so se otroci med 3. in 10. letom v nedeljo dopoldne preizkusili na tradicionalnem Malčkovem teku v grajskem parku na Ravnah. Letošnja udeležba je bila rekordna, saj se je teka udeležilo več kot 450 otrok. Tekaško motivacijo je na prizorišču poleg staršev dodatno dvigoval Miha Deželak, ki je kot ambasador gibanja Malčkovega športa skupaj z otroki pretekel zastavljeno traso. Dodatno pa je otroke navdušil Klemen Kosi, ki jim je podelil zaslužene pokale.

Letošnjo, že 12. Mega malčkovo zabavo s HOFERjem, so tokrat zaznamovale čebele. Prvič v zgodovini je 20. maja potekal Svetovni dan čebel, ozaveščanju o pomenu teh pridnih in aktivnih malih prijateljic pa se pridružuje tudi največja športno-rekreativna prireditev za otroke na Koroškem. Popoldansko dogajanje z več kot 20 različnimi aktivnostmi na več kot 4.500 m2 površin so tako dodatno popestrile čebelarske delavnice za otroke v izvedbi lokalnih čebelarskih društev, Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter Šolskega centra Slovenj Gradec – Srednja šola Slovenj Gradec in Muta. Otroci so bili nad delavnicami navdušeni, še posebej pa jih je pritegnil stekleni panj, skozi katerega so lahko opazovali čebele.

Najmlajši so se med aktivnim vihranjem okrepčali s kar 1.000 okusnimi medenimi napitki Maja in Vili, ki so jih pripravili dijaki z mentorji Šolskega centra Slovenj Gradec in s sponzorstvom sestavin podjetja HOFER. Medeni napitki so bili pravi osvežilni hit, z njimi pa so organizatorji želeli opozoriti na pomen zdrave prehrane najmlajših in njihovega vsakodnevnega gibanja za razvijanje aktivnega življenjskega sloga.

Gregor Likar, idejni vodja aktivnega in zabavnega vikenda za družine na Koroškem, je ob tej priložnosti povedal: »Veseli in ponosni smo, da tudi letošnja visoka udeležba na potrjuje, da so naše vsebine za otroke in družine aktualne in kakovostne. Dober občutek je videti toliko ljudi v gibanju in z nasmehi na obrazih. Vse to nam daje nov zagon za naše delo, da še naprej ostajamo ambasadorji gibanja in zdravega življenjskega sloga.«

Mega malčkova zabava s HOFERjem je z brezplačnimi športnimi aktivnostmi, ustvarjalnimi delavnicami in živo glasbo na prizorišče v Dravogradu tudi letos privabila okoli 4.500 otrok in njihovih staršev, ki se niso dali pregnati nekaj kapljam dežja. Dogajanje sta dodatno popestrila alpski smučar Klemen Kosi in vrhunska športna plezalka Janja Garnbret, ki sta v klepetu z Mihom Deželakom najmlajšim podala nekaj nasvetov in priporočil. Najmlajše so tudi letos navduševali mobilna plezalna stena, spretnostni kolesarski poligon, park napihljivih igral, številne športne igre in poligoni, lokostrelska delavnica, tematske in ustvarjalne delavnice, lepotni kotiček s  poslikavo obrazov,  oblikovanjem norih otroških frizur in lakiranjem nohtov ter številne druge animacije. Za glasbeno zabavo, petje in ples pa je znova poskrbel Spidi z glasbenimi gosti. 

Največja športno-rekreativna prireditev na Koroškem je letos še dodatno razširila svoj obseg. Športno obarvan je bil kar cel vikend, saj je v soboto potekal še Kolesarski sejem rabljene in nove opreme, ki so ga organizatorji letos prvič testno pognali. Zanimanje za nakup nove in rabljene opreme je presegalo razpoložljivo ponudbo, zato bodo organizatorji dogodek v prihodnjih letih dodatno nadgrajevali z razširitvijo asortimana. Sejem sta začinili še dve vodeni kolesarski turi z električnimi kolesi, na katerih so obiskovalci lahko preizkusili te udobne dvokolesnike.  Športno obarvano dogajanje je tako popestrilo program Drava festivala, ki med majem in julijem poteka v krajih ob reki Dravi.

Dogodki