Kolesarji “Pot miru” zaključili v Slovenj Gradcu

119403497_2813263715663648_1045981773660934542_o

Udeleženci mednarodne kolesarske prireditve “Pot miru” so svojo potovanje včeraj zaključili v Slovenj Gradcu.

Udeleženci mednarodne poti miru so včeraj dopoldne svojo kolesarsko družabno in rekreativno potovanje po Koroški pričeli v Št. Pavlu (Sankt Paul) na avstrijskem Koroškem ter jo preko Labota (Lavamünda) in Dravograda zaključili v Slovenj Gradcu.

Tam je udeležence pozdravil slovenjgraški podžupan dr. Peter Pungartnik, JZ Spotur pa je omogočil prireditev, ki so jo organizatorji pripravili kolesarjem in tudi ostalim obiskovalcem.

Prireditve se je udeležila tudi županja Črne na Koroškem mag. Romana Lesjak ter nekdanji župan St. Paula Herman Primus in tudi novi župan Stefan Salzmann.

Kolesarjenje za mir na svetu so sklenili v Slovenj Gradcu – mestu “Glasnik miru”.

Na slovenjgraški občini so pojasnili, da je bila Koroška letos izbrana kot del mednarodne trase poti miru zaradi “obeležitve 100. obletnice Koroškega plebiscita, ki je ozemeljsko razdelil in zarezal v srce koroškega človeka, mesto Slovenj Gradec kot gostitelj pa tudi zaradi svojega častnega naziva  “mesto Glasnik miru”.” Na občini so pred prireditvijo še povedali, da bodo vsi, ki se bodo udeležili prireditve “prispevali h gradnji mostov miru, mednarodne avtoceste miru in zato še bolj spodbudno krepili vsakodnevne vezi miru in sprave, ki edina lahko povežeta različne skupnosti.”

Kolesarsko prireditev “Pot miru” so organizirali Univerzalno mirovno združenje iz Avstrije in iz Slovenije z mednarodnim sedežem v Južni Koreji ter Slovensko žensko društvo za mir.

VIR: MOSG

Preberi še:  V ponedeljek na Koroškem potrdili 10 primerov okužb. V bolnišnici je 19 covidnih bolnikov

prijavi se

prijavi se v svoj račun