Search
Close this search box.

Kolesarji “Pot miru” zaključili v Slovenj Gradcu

Udeleženci mednarodne kolesarske prireditve “Pot miru” so svojo potovanje včeraj zaključili v Slovenj Gradcu.

Udeleženci mednarodne poti miru so včeraj dopoldne svojo kolesarsko družabno in rekreativno potovanje po Koroški pričeli v Št. Pavlu (Sankt Paul) na avstrijskem Koroškem ter jo preko Labota (Lavamünda) in Dravograda zaključili v Slovenj Gradcu.

Tam je udeležence pozdravil slovenjgraški podžupan dr. Peter Pungartnik, JZ Spotur pa je omogočil prireditev, ki so jo organizatorji pripravili kolesarjem in tudi ostalim obiskovalcem.

Prireditve se je udeležila tudi županja Črne na Koroškem mag. Romana Lesjak ter nekdanji župan St. Paula Herman Primus in tudi novi župan Stefan Salzmann.

Kolesarjenje za mir na svetu so sklenili v Slovenj Gradcu – mestu “Glasnik miru”.

Na slovenjgraški občini so pojasnili, da je bila Koroška letos izbrana kot del mednarodne trase poti miru zaradi “obeležitve 100. obletnice Koroškega plebiscita, ki je ozemeljsko razdelil in zarezal v srce koroškega človeka, mesto Slovenj Gradec kot gostitelj pa tudi zaradi svojega častnega naziva  “mesto Glasnik miru”.” Na občini so pred prireditvijo še povedali, da bodo vsi, ki se bodo udeležili prireditve “prispevali h gradnji mostov miru, mednarodne avtoceste miru in zato še bolj spodbudno krepili vsakodnevne vezi miru in sprave, ki edina lahko povežeta različne skupnosti.”

Kolesarsko prireditev “Pot miru” so organizirali Univerzalno mirovno združenje iz Avstrije in iz Slovenije z mednarodnim sedežem v Južni Koreji ter Slovensko žensko društvo za mir.

VIR: MOSG

Dogodki