Search
Close this search box.

Ko kupujete sedežno, ne pozabite na …

Na spletu lahko naletite na malo morje najrazličnejših nasvetov za nakup sedežne garniture. Večina jih, v kolikor seveda sledite namigom iz članka, obljublja zares veliko. Vendar pa se na koncu, ko ta pomemben kos pohištva pripeljete v vaš dom, sanje o čudovitem domu hitro razblinijo. Zakaj je temu tako? Ker preveliko majhnih nasvetov pri izbiri pohištva hitro povzroči zmedo. Zgodi se, da na koncu kupec niti ne ve več, na kaj mora biti pozoren in se odloči za popolnoma napačen model.

Danes vam bomo zato predstavili štiri najbolj pomembne kriterije, ki jih morate upoštevati pri nakupu sedežne garniture. Svojo sanjsko sedežno pa nato s pomočjo naših nasvetov poiščite tukaj.

Dobro razmislite o velikosti sedežne garniture

Naj enkrat za vselej razčistimo – velikost je pri izbiri pohištva izrednega pomena. Zato vzemite meter v roke in izmerite svoj dnevni prostor. Le ta mora ohraniti svojo funkcionalnost, kar pomeni, da morate v njem imeti dovolj prostora za neovirano premikanje. Povedano drugače – sedežna garnitura vas pri tem ne sme ovirati.

V večjih prostorih se bodo tako odlično izkazale kotne sedežne garniture (sedežne garniture Dama). Te niso le praktične, ampak v dnevno sobo vnesejo tudi dodatno eleganco. Vendar pa to nikakor ne pomeni, da si tudi manjši prostori ne zaslužijo odlične in estetsko dovršene sedežne. V Furnituri, največjem spletnem ponudniku pohištva pri nas, so zato v svojo ponudbo vključili pestro izbiro kavčev (kavč Nadera), ki so prava izbira za manjše dnevne prostore. Izbirate lahko med privlačnimi dvosedi (dvosed Isabela) in multifunkcionalnimi trosedi (kavč Whitney).

Nekaj besed o materialih

Na tržišču obstaja zares pestra ponudba garnitur, ki so izdelane iz najrazličnejših materialov – od tkanin, usnja in umetnega usnja. V Furnituri strankam svetujejo, da izberejo sedežno iz tistega materiala, ki jim najbolj ustreza, tako z vidika vzdrževanja kot tudi samega življenjskega sloga. Usnjene sedežne garniture (sedežna garnitura Droop) izgledajo izredno prefinjeno in so pogosta izbira v domovih, kjer stavijo na umirjen življenjski slog. Družinam z majhnimi otroci pa se po drugi strani raje svetuje nakup sedežne garniture iz trpežne in obstojne tkanine (sedežna garnitura Rodrigo). Z malimi junaki vam namreč skakanje in neprestano plezanje po sedežni ne uide. Vse podvige otroških akrobacij pa usnje velikokrat ne prenese najbolje – če želite sedežno garnituro ohraniti v prvotnem stanju čim dlje časa, potem je vrhunska tkanina prava izbira za vaš dom. 

Sedeti, ležati ali spati

Nihče si v svojem domu ne želi pohištva, ki ne služi svojemu namenu. Pa naj bo to še tako moderno in privlačno na pogled. Preden se odločite za tisto pregrešno drago sedežno, ki jo bodo občudovali prav vsi obiski premislite, ali bo izpolnila vaša uporabniška pričakovanja. Nenazadnje boste na njej sedeli in uživali vi.  Če ste ljubitelji popoldanskega počitka ali pa radi gostite prijatelje, ki občasno pri vas tudi prespijo, potem si omislite sedežno, ki se lahko hitro in enostavno spremeni tudi v prijetno ležišče (večnamenska sedežna garnitura Leruss). V manjših stanovanjih in garsonjerah pa bo svojo vlogo odlično opravila sedežna s predalom, ki nudi možnost shranjevanja različne opreme (kavč Selene). Nenapovedani gosti iz oddaljenega mesta? Nobenega problema.

Kje pa vi kupujete?

Zaviti v najbližji salon pohištva in kupiti prvo sedežno garnituro, ki jo vidite? Nikakor ne! Še zdaleč ni vseeno, katerega ponudnika notranje opreme izberete. Pohištveni salon, kjer boste kupili vašo novo kraljico dnevne sobe, naj bo profesionalen in vreden zaupanja. Nenazadnje izbira popolne sedežne garniture zahteva nekaj strokovnega znanja – izkušeni svetovalci pa v svojem rokavu skrivajo marsikateri trik, ki vas loči od vrhunskega nakupa.

Furnitura je večkrat nagrajen ponudnik notranje opreme, ki mu zaupajo številni kupci. Njihova glavna prednost je izredno skrbno zasnovana svetovalna ekipa, ki svoje delo vestno in skrbno opravlja. Zahvaljujoč strokovnemu znanju, lahko z njihovo pomočjo kupite novo sedežno kar preko spleta. Svoje uporabne nasvete bodo z vami delili po telefonu (070 458 517), e-pošti ali preko kontaktnega obrazca na spletu.

Nekaj razstavnih eksponatov, katalog z materiali ter vzorci in prijazni prodajalci pa vas čakajo tudi v njihovem Showroom-u v Ljubljani. Nakup nove sedežne garniture lahko tako opravite tudi osebno v njihovem prodajnem salonu, od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15:00.   
Za svoj dom popolnoma upravičeno želite le najboljše, zato opremljanja nikakor ne prepuščajte naključju. Izbira sedežne garniture se morda res ne sliši kot nekaj zelo zapletenega, pa vendar je to kos pohištva, na katerem boste s svojo družino in prijatelji ustvarili številne nepozabne zgodbe. Zato izberite tisto, ki bo vredna svojega naziva. 

Dogodki

Na spletu lahko naletite na malo morje najrazličnejših nasvetov za nakup sedežne garniture. Večina jih, v kolikor seveda sledite namigom iz članka, obljublja zares veliko. Vendar pa se na koncu, ko ta pomemben kos pohištva pripeljete v vaš dom, sanje o čudovitem domu hitro razblinijo. Zakaj je temu tako? Ker preveliko majhnih nasvetov pri izbiri pohištva hitro povzroči zmedo. Zgodi se, da na koncu kupec niti ne ve več, na kaj mora biti pozoren in se odloči za popolnoma napačen model.