Search
Close this search box.

Ko Korošici v lekarni nista našli rešitev, sta začeli delati s tem, kar je rastlo doma (VIDEO)

Majhno koroško družinsko podjetje Timus vodita Marija in Irena, mati in hči, ki z zelišči s svojega vrta v neokrnjeni naravi ustvarjata naravno zeliščno kozmetiko, s katero sta razveselili že številne uporabnike tako v domačem okolju kot izven naših meja.
Korošici, ki ustvarjata naravno kozmetiko z domačimi zelišči

Ko v lekarni ni bilo rešitev, sta začeli delati s tem, kar je rastlo doma

“Mama se nikakor ni mogla rešiti kožne plesni, jaz pa sem iskala nekaj naravnega za svoje brazgotine vodenih koz. Tako sva z mamo začeli ustvarjati, delili s svojimi bližnjimi in po (nama še danes) neverjetnih rezultatih prvih mazil in krem začeli razmišljati o skupni podjetniški poti. Nisva imeli veliko znanja o podjetništvu, sva pa potomki več generacij zeliščarjev, s tradicijo v krvi in z neokrnjeno naravo okoli sebe. Ljudje pa rabimo povezavo z naravo. Njeno ljubezen in moč zelišč lahko ljudje najdejo v najini naravni kozmetiki“, Irena opisuje začetke in misijo podjetja Timus.

100% slovenska mazila in širok nabor naravne kozmetike za nego telesa

V treh letih obstoja podjetja pa sta Marija in Irena svoj nabor izdelkov razširili že na več kot 25 izdelkov in prav vsak vsebuje doma izdelane zeliščne izvlečke.Ko je udarila covid-19 kriza, sva imeli mešane občutke. Z izdelki nisva več mogli med ljudi, na sejme, zmanjšala se je kupna moč, veliko se je govorilo o propadu malih podjetij. Kljub vsemu sva vztrajali, se spodbujali in se trudili,” pove Marija.

“Razmišljali sva tudi o tem, kako pomagati ostalim podjetjem in predvsem slovenskemu kmetu. Ob tem se je porodila želja po 100% slovenskih mazilih. Mazila so namreč eden od redkih izdelkov, za katerega lahko pridobiva popolnoma vse sestavine doma, v Sloveniji. Cena surovin je sicer mnogo višja od uvoženih, a dobimo boljši izdelek,” pojasni Marija.

Ljudi najbolj preseneti, da napis naraven ne pomeni nujno naravno

Na srečo je danes na trgu veliko naravne kozmetike. Žal pa kupec težko prepozna dejansko naravno kozmetiko, saj velika podjetja spretno uporabljajo “greenwashing”- prikazovanje izdelkov v bolj naravni luči, kot v resnici so.

Ste vedeli, da se v kozmetični zakonodaji čisto zares nikjer ne omejuje uporaba besede naravno?

“Veliko delam na ozaveščanju kupca. Tako kot se jaz počutim izgubljena med materiali na oddelku za oblačila, se kdo drug med kozmetikov drogeriji. Ljudem na delavnicah, tečajih, blogu, Instagramu in Facebook profilu večkrat predstavljamo kako prepoznati dobro naravno kozmetiko, pove Irena in doda: “Veliko je tudi izrečenih nasvetov glede uporabe kozmetike, ki so samo marketinške poteze. V resnici pa ne potrebujemo veliko – milo, kakšno dobro kremico, ob težavah s kožo in pod njo, pa malo spodbude narave v obliki zeliščnih mazil.”

Zelišča razvajajo, naravna kozmetika pa uravnava ravnovesje kože

No, ženskam pa včasih prija kak izdelek več za razvajanje kože. Koža na obrazu, predvsem če uporabljamo ličila, potrebuje nežno čiščenje, ki mu sledita en ali dva izdelka za vrnitev vlage in zdravega leska, omenita uspešni Korošici.

“Stranke pravijo, da njihova koža, ki je bila prej brez leska, po uporabi naše kreme ali seruma zasije. Druge rešijo dolgoletne težave, ki so jih prej reševale s kortikosteroidnimi izdelki, se znebijo glivic na nohtih, ali pa pomagaj osebi in svoji družini pri zimskih prehladnih obolenjih. Z najinimi nasveti iz zapisov v blogu so stranke pomagale svoji mastni koži in lasem ali pa suhi koži, ki se pozimi pogosto pojavlja zaradi različnih dejavnikov,” glede uporabe izdelkov podjetja Timus izpostavi Irena.

Domača ponudba

V podjetju Timus so ob tej priložnosti za sokrajane, bralce Koroških Novic, s kodo KOROŠKA10, pripravili poseben 10-% popust, ki velja tudi na darilne pakete. Izkoristite odlično priložnost in decembrska praznična darila kupite že danes. Paketi razveselijo vsakega ljubitelja narave in lokalnih izdelkov. Naročite jih lahko TUKAJ.

Seveda pa si vse izdelke podjetja Timus lahko privoščite tudi zase in se ob koncu leta prepustite razvajanju. Pri tem naj še omenimo, da so vam paketi na voljo vse leto, tako da lahko na spletni strani podjetja Timus najdete čudovita darila za vse priložnosti, ne le za decembrski čas.

Vabljeni k ogledu kratke predstavitve, ki jo je o podjetju Timus posnela revija SENSA.

Avtor: Timus, Naravna kozmetika, Marija Pinter s.p.

Dogodki

Majhno koroško družinsko podjetje Timus vodita Marija in Irena, mati in hči, ki z zelišči s svojega vrta v neokrnjeni naravi ustvarjata naravno zeliščno kozmetiko, s katero sta razveselili že številne uporabnike tako v domačem okolju kot izven naših meja.