Search
Close this search box.

Knjižnica Dravograd za vas v maju pripravlja pester program prireditev

ZAKLJUČEK PRAVLJIČNIH UR (3. maj ob 16:30)
Preden pravljični junaki odidejo na počitnice, bodo nagradili otroke, s katerimi so se vsak teden družili na pravljični uri. Otroci se bodo posladkali in prejeli knjižno nagrado.

S KOLESOM PO SLOVENIJI – predavanje Marinke Dretnik, Suzane Planšak in Jasmine Popič (10. maj ob 18:00)
V času korone, ko se je svet zaprl, je priložnost dobila Slovenija. Poleti leta 2020 in 2021 so se tri prijateljice Suzana Planšak, Jasmina Popič, Marinka Dretnik in en mali kosmatinec Šnola, odločili, da na kolesu raziščejo Slovenijo. Kolesarile so od Slovenj Gradca do Kopra, naslednje leto pa od tromeje na Goričkem do Divače. Čudovita pokrajina, spanje pod milim nebom, prijazni ljudje so zaznamovali poletni tritedenski kolesarjenji.

BRANJE OB KAVI, vabita Društvo upokojencev Dravograd in Knjižnica Dravograd (19. maj ob 10:00)
Na srečanjih ob kavi se bodo pogovarjali o knjigah, ki so jih prebrali in jih želijo priporočiti drugim. Sodelujejo tudi v branju za odrasle KOROŠCI PA BUKVE BEREMO. Več informacij lahko dobite v knjižnici.

Dejavnosti za otroke:
BIBLIOPEDAGOŠKE URE:
Bibliopedagoške ure potekajo za otroke vrtcev in šol. Pomembno je, da se otroci srečajo s knjigo že v najzgodnejšem obdobju življenja in zato so veseli obiskov otrok. Za predšolske otroke pripravijo uro, v kateri spoznajo knjižnico, v njihovem kotičku prelistajo knjige in prisluhnejo pravljici. Šolarji pa spoznajo knjižnico, postavitev knjižničnega gradiva in program Cobiss.

Dejavnosti za odrasle:
KNJIGA NA OBISKU:
Slepim, slabovidnim, bolnim, gibalno oviranim dostavijo gradivo na dom (osebno ali po pošti) in po želji tudi berejo. Vse storitve so za uporabnike brezplačne. Pišite na knjiznicadra@dra.sik.si ali pokličite na tel.: 02 87 10 760.


Dogodki