Search
Close this search box.

Knjižnica Dravograd bo praznovala Teden splošnih knjižnic

Od 18. do 22. novembra bo potekal Teden splošnih knjižnic 2019. V Knjižnici Dravograd bodo praznovali cel teden, zato vas z bogatim kulturnim programom vabijo, da jih obiščete.

18. november ob 18. uri – Zelena knjižnica / Eko danZeliščni vrt – predavanje Nevenke Breznik Beton

Uvodni dan je namenjen širjenju ekološke zavesti in z naravo povezanega življenja. Skupaj s klubom Gaia organiziramo predavanje o zeliščnem vrtu. Kako saditi in negovati zasaditve, kje vse lahko gojimo zelišča, njihova uporabnost v kulinariki, kozmetiki itd.

19. november ob 18. uri – Rastemo z/sOblečena v kente – Nataša Zupanc, potopisno-literarni večer

Torek je namenjen bralni kulturi. Gostja bo Nataša Zupanc, ki bo predstavila avtobiografsko knjigo Oblečena v kente. Zgodba se odvija v Gani, v času, ki ga je avtorica preživela med domačini, vpijala njihovo kulturo in magičnost Gane. Pogovor bo vodila Marta Merkač.

20. november – Dan splošnih knjižnic

Na ta dan bomo nudili brezplačno članstvo novim članom, prav tako bodo lahko člani vrnili predolgo izposojeno gradivo brez zamudnine. V Mariboru se bo odvijala osrednja nacionalna prireditev pod pokroviteljstvom Združenja splošnih knjižnic, kjer bo med drugimpodeljena tudi nagrada za najboljši projekt splošnih knjižnic preteklega leta.

21. november ob 10. uri – Pravica vedeti

BRANJE OB KAVI ob 10. uri, vabita Društvo upokojencev Dravograd in Knjižnica DravogradNa srečanjih ob kavi se bomo pogovarjali o knjigah, ki smo jih prebrali in jih želimo priporočiti drugim. Sodelujemo tudi v branju za odrasle KOROŠCI PA BUKVE BEREMO. Vabljeni! Več informacij lahko dobite v knjižnici.

21. november ob 16. uri – Najpogostejše slovnične in pravopisne napake, Natalija Isak

V četrtek bo v ospredju vseživljenjsko učenje, saj bo potekala delavnica kako odpraviti najpogostejše slovnične in pravopisne napake.

22. november – Dan zelenih knjig

Zadnji dan bo namenjen »zelenim knjigam«. Razstavili bomo knjige, ki vsebujejo ekološko tematiko.

Besedilo: Knjižnica Dravograd

Dogodki

Od 18. do 22. novembra bo potekal Teden splošnih knjižnic 2019. V Knjižnici Dravograd bodo praznovali cel teden, zato vas z bogatim kulturnim programom vabijo, da jih obiščete.