Search
Close this search box.

Knjigo “Kdor se smeje, je junak” predstavili v lahkem branju v knjižnici Ksaverja Meška

Knjiga avtorice Božene Lesjak "Kdor se smeje, je junak" od zdaj tudi v lahkem branju. Dogodek je z glasbo pospremil tudi ambasador lahkega branja, Adi Smolar.

V sredo, 17. maja 2023, ob 18. uri je v Knjižnici Ksaverja Meška Slovenj Gradec potekala predstavitev knjige KDOR SE SMEJE, JE JUNAK v lahkem branju. Knjiga je delo avtorice Bože – Božene Lesjak.

Knjigo KDOR SE SMEJE, JE JUNAK, ki je sicer izšla leta 2016 in kasneje bila prevedena tudi v angleški, nemški in srbski jezik, so na Mocis-u v lahko branje pretvorili člani študijskega krožka “Lahko preberem lahko zgodbo?” v sodelovanju z zavodom Risa.

Vlasta Nussdorfer, pisateljica in nekdanja varuhinja človekovih pravic je o avtorici zapisala: Boža-Božena Lesjak je profesorica z velikim srcem, vaditeljica joge smeha, oblikovalka, pravljičarka –ženska mnogih talentov – ki skozi pravljice za otroke in odrasle, vsak dan znova nagovarja, vzpodbuja in uči številnih življenjskih resnic.”

Gost včerajšnje predstavitve je bil priljubljeni kantavtor Adi Smolar, ki je tudi ambasador lahkega branja. Program je z vajami joge smeha popestrila še Simona Krebs, mag. zdravstvene nege in učiteljica joge smeha ter Žana Brajnik s harfo. Navzoče je nagovorila tudi Sonja Lakovšek, direktorica Mocis-a. Program pa je povezovala Mira Mori.

Da je knjiga doživela velik odziv, ni dvomiti, saj je v knjižnico prišlo veliko število obiskovalcev.

Dogodki

Knjiga avtorice Božene Lesjak "Kdor se smeje, je junak" od zdaj tudi v lahkem branju. Dogodek je z glasbo pospremil tudi ambasador lahkega branja, Adi Smolar.