Search
Close this search box.

Kmetice iz Mislinjske doline na predbožičnem izletu v Savinjski dolini

V sredo, 12. 12. 2018, so se članice Društva kmetic Mislinjske doline odpravile na zaslužen praznični izlet v Savinjsko dolino. Kmetice so veseli december izkoristile za ogled Mlekarne Celeia, za predbožične nakupe v Celju in ogled Božične bajke Slovenije v Mozirskem gaju.

V Mozirskem gaju lahko obiskovalci že skoraj štiri desetletja uživajo v prečudovitem naravnem okolju parka, med najlepšimi cvetličnimi gredicami, ki jih lepo dopolnjuje bogata zbirka etnografskih objektov, od leta 2016 pa je park odprt tudi v decembru, tokrat so ga obiskale tudi članice DK Mislinjske doline in bile nad videnim navdušene.

Ob tej priložnosti je predsednica društva Jožica Jeromel povedala: »Bil je res vesel dan, saj smo imele prečudovito vreme. Avtobus je, od naše dobre volje in polne zasedenosti, pokal po šivih. Po dopoldanskih ogledih in nakupovanju smo si privoščile dobro kosilo, za zaključek pa smo, sicer malo utrujene od nakupovanja, obiskale še 3. Božično bajko Slovenije v Mozirskem gaju, kjer nas je pričakalo 1.2 milijona lučk. Bilo je vredno ogleda.«

 

Dogodki