Klugler s predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo o aktualnih investicijah

118767197_3094386760690399_3897614258429437038_n

Slovenjgraški župan se je s strokovnimi službami sestal s predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo, ki so obiskali Slovenj Gradec.

Iz občine so sporočili, da so župana Kluglerja na sestanku seznanili z informacijami glede poteka del v okviru aktualnih investicij, ki se izvajajo na območju Mestne občine Slovenj Gradec, tukaj so izpostavili predvsem krožno križišče v Šmartnem in na nekaterih drugih območjih.

Župan je na sestanku zaprosil tudi za informacije glede časovnice izgradnje pločnika proti Podgorju. Sogovorniki so ga seznanili, da je končana faza parcelacije ter da se približuje faza odkupa zemljišč. Po optimističnih napovedih in v kolikor bo v državnem proračunu zagotovljeno dovolj finančnih sredstev, bi tako lahko z izgradnjo pričeli v prihodnjem letu.

Na sestanku so še izvedeli, da dela na krožišču v Šmartnem potekajo po načrtih in bi lahko bila zaključena do meseca novembra. Ob tem se za strpnost in razumevanje iz slovenjgraške občine zahvaljujejo vsem uporabnikom regionalne ceste Slovenj Gradec – Velenje, saj dela, še posebej v prometnih konicah, občasno precej omejujejo pretočnost prometa.

Dela na krožišču v Šmartnem so v polnem teku:

Predstavniki DRSI so župana Kluglerja seznanili tudi z načrti za preplastitev ustroja vozišča na državni cesti proti Kopam, v času obiska pa so si v spremstvu podžupana, dr. Petra Pungartnika, ogledali še nekatera druga območja, ki zahtevajo infrastrukturno ureditev, modernizacijo ali sanacijo in pri katerih bi lahko sodelovala DRSI, predvsem območje ureditve križišča pri Anžiču na Selah.

VIR: MOSG

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.