Search
Close this search box.

Kdo so junaki, ki so sinoči nesebično pomagali v prometni nesreči in ogreli srca Korošcem?

Sinoči smo poročali o prometni nesreči na relaciji Ravne na Koroškem. V njej je trčilo kar pet vozil, tri osebe so bile prepeljane v SB Slovenj Gradec. Zaskrbljeno smo vsako minuto spremljali, če je kaj novega in upali, da ni prišlo do najhujšega.

Vseeno ima nesrečna zgodba lep konec s pomenljivim sporočilom, ki poboža dušo. Zvečer smo namreč zasledili zapis udeleženke v nesreči na socialnih omrežjih. Ta je požel velik odziv sledilcev in sledilk facebook skupine Policijske kontrole na Koroškem.

Takole je zapisala: »Danes sem bila udeležena v prometni nesreči na Dobrijah. Rada bi se zahvalila fantu, ki je nesebično pomagal nam udeležencem v prometni nesreči. Ponudil mi je tudi prevoz do Slovenj Gradca. V tisti situaciji nisem vprašala za ime. Še enkrat ti HVALA. Hvala tudi Mojci S. za ponujeno pomoč, ter še enemu gospodu gre zahvala, ki je nudil pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev. HVALA VSEM. Zvezdana Ajtnik.«

Na zapis pa se je nato oglasil še gospod Marko Kralj: »Pozdravljena gospa Zvezdana Ajtnik, upam, da je z vami in ostalimi udeleženci vse dobro. Z mlajšim fantom g. Nik S., ki vam je ponudil prevoz sva priskočila na pomoč kar je v takšni situaciji samoumevno. Jaz bi se zahvalil tudi mlajši punci, ki je prav tako priskočila in pomagala. Želim, da čimprej okrevate.«

Izkazalo se je, da sta poleg Marka Kralj – junaka, ki sta nesebično pomagala še Nik S. in Mojca S.

Številni lepi komentarji so se dobesedno zgrnili pod zapisano in epilog vsega je, da je to zgodba o solidarnosti in pomoči. Zgodba, ki pove, da še znamo biti človek človeku, da znamo ponuditi roko drug drugemu, ki ima v težkih trenutkih neprecenljivo vrednost in to je gesta, ki jo bo udeleženka v prometni nesreči nosila v srcu še mnogo, mnogo let. Verjetno vse življenje. Plemenito dejanje trojice, ki je pomagala v težkih trenutkih, ko človek pomisli na najhujše. Velik poklon in spoštovanje.

Naj bo to opomin vsem nam kako je vse minljivo in kako pomembno je, da si znamo med seboj pomagati. Samo tako lahko delamo ta svet lepši in prijaznejši. Velik si, kolikor imaš veliko srce in vse drugo v življenju, ko te doleti nesreča, nima več smisla in vrednosti. Hvala, ker ste lahko navdih mnogim, ker ste sinočnji junaki Koroške. Opravili ste delo, ki je neprecenljive vrednosti. Hvala, ker ste upanje, da še obstajajo dobri ljudje. Včasih se nam za trenutek zazdi, da je v tem tempu ponorelega sveta ostalo le še malo vere v prave vrednote in zavedanja o tem, kaj je v življenju res največjega pomena.

Velika zahvala pa tudi gasilcem, policistom in reševalcem.

Zgodbo smo se odločili na našem portalu deliti, ker je res navdihujoča in ker smo ponosni, da so Korošči in Korošice ponovno pokazali kako plemeniti znamo biti. Hvala Marko, Nik in Mojca, izjemni ste!

4 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
1 leto nazaj

Tako bi morali ravnati vsi. Vse dobro poškodovancev ,tistim pa,ki ste pomagali “klobuk dol”. Lepo zelo pohvalno

BANDIT
BANDIT
1 leto nazaj

Okrevajte in vse dobro VSEM

Šperta
Šperta
1 leto nazaj

Kapo dol, lep dokaz da v kritičnih trenutkih, še obstajajo ljudje, ki nesebično priskočijo na pomoč. Velik poklon fantoma in punci. Upam pa tudi, da so vsi udeleženci nesreče -OK.

Slavi
Slavi
1 leto nazaj

Sama sem doživela, lani v Medvodah.
Pred menoj prometna nesreča.
Edina sem se ustavila,da pomagam.
Drugi so raje po steklu in plastiki vozili mimo,kot da bi pomagali.
Po dolgih minutah je ustavil neki gospod, da sva skupaj pomagala kolikor sva lahko.
Eni nesebično pomagamo,enim je vseeno.
Ne zavedajo se,kako hitro si lahko v obrnjeni vlogi.
Hvala vsem,ki se ne obrnete stran.❤👍

Dogodki

Sinoči smo poročali o prometni nesreči na relaciji Ravne na Koroškem. V njej je trčilo kar pet vozil, tri osebe so bile prepeljane v SB Slovenj Gradec. Zaskrbljeno smo vsako minuto spremljali, če je kaj novega in upali, da ni prišlo do najhujšega.