Search
Close this search box.

Kdo je Koroška? – ta konec tedna na Ravnah

Na Ravnah na Koroškem se drevi začenja trodnevni projekt “Koroška, kdo si?”, ki so ga zasnovali v KMKC Kompleks, njegov namen pa je pozitivna promocija Koroške kot regije potenciala, priložnosti in posebnosti. V treh večerih in enem dopoldnevu bodo gostili uspešne Korošce z različnih področij delovanja. Pričnejo v četrtek s pogovorom z mladimi podjetniki, zaključijo pa v soboto z razstavo starih razglednic in fotografij s Koroške.

V četrtek, 20. aprila, se ob 19.00 obeta sedma edicija dogodka Od ideje do keša, ki pa bo tokrat drugačna. V moderiranem pogovoru z Matijo Goljarjem (Štartaj Slovenija in Ustvarjalnik) bodo namreč gostili mlade podjetnike Koroške: Nino Knez (direktorica, Kareta Turizem), Luciana Pergerja (direktor, Perger 1757), Matica Breznika (poslovni direktor, Ustvarjalnik), Aneja Štrucla (vodja, MTB Koroška – Eko Hotel Koroš), Tineta Hamlerja (CEO, Aventa+) in Boštjana Gorenška (direktor, Si-TEAM). Uspešni podjetniki bodo povedali, zakaj ustvarjajo ravno na Koroškem, kakšne so prednosti in izzivi. Sledi predvajanje videa Koroška – Zakladnica presenečenj! / Takes you by surprise v sodelovanju z RRA Koroška, udeležence pa bodo pogostili s koroško košto, ki jo pripravlja Mesarija in gostinstvo Lečnik.

V petek, 21. aprila, se dogajanje začasno seli v grajski park na Ravnah, kjer organizatorji podpirajo dogodek Obleci me v besede, ki ga sicer organizira gibanje Radmance ob Noči knjige. Pričenja se ob 18.00, poleg branja pa prinaša posebno presenečenje za ljubitelje literature. Ob 20.00 bodo nato v KMKC Kompleks koroške glasbenike predstavljali v gibljivi sliki (skozi njihove videospote), ob 22.00 pa se obeta koncert Milana Kamnika in aubetn banda.

Sobota dopoldne je namenjena najmlajšim – skupaj z Janjo Širnik bodo ob 10.00 spoznavali legendo o Kralju Matjažu, nato pa bodo še likovno ustvarjali s Tjašo Erjavec. Zvečer ob 18.00 bodo organizatorji prikazali dobre mladinske prakse tabornikov, Kompleksa in Kluba koroških študentov, ob 19.00 pa se bo otvorila razstava starih razglednic in fotografij s Koroške, ki zaenkrat živijo samo virtualno preko priljubljene Facebook strani Stare razglednice in fotografije s Koroške, tokrat pa si jih bodo obiskovalci lahko ogledali tudi v živo.

Poleg krovnega organizatorja so partnerji projekta še: Klub koroških študentov, Društvo mladih podjetnikov Koroške, Zavarovalnica Triglav, Davidov hram, Mesarija in gostinstvo Lečnik, Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem ter Regionalna razvojna agencija za Koroško.

 

Dogodki