Search
Close this search box.

Kdaj se bo končal prometni kaos skozi Prevalje?

Na Prevaljah se prometni kaos nadaljuje, a vendar so napovedi optimistične. Pri županu Tasiču smo preverili, kaj se je dogajalo danes zjutraj, pa tudi pri Direkciji RS za infrastrukturo. Kako kaže v prihodnje in ali še lahko pričakujemo, da se bodo obljube o dokončanju sploh kdaj uresničile?

Prometni zastoji skozi Prevalje so danes zjutraj povzročili ponovno veliko slabe volje med tamkajšnjimi prebivalci. Zgodil se je nekakšen kolaps, saj so na poti v službo mnogi čakali v zastoju po več kot 1 uro. Na nas se je obrnilo veliko nejevoljnih bralcev, ki so želeli uradno pojasnilo. Potrudili smo se in pridobili izjavo župana Občine Prevalje, dr. Matica Tasiča.

Tasič takole pojasnjuje današnjo situacijo: “Danes za ta zastoj, ki je bil zjutraj, ni bil kriv izvajalec del, ampak voznik težkega tovornega vozila, ki je zapeljal pri semaforju globoko v rdečo luč… Po zagotovilih nadzora in VOC-a, bodo v naslednjem tednu asfaltirali in konec tedna sprostili promet neovirano v obe smeri. Do takrat pa bodo ročno usmerjali promet.”

K zgornjemu dodaja tudi, da ne opravičuje izvajalcev del, VOC-a in podjetja Slemenšek za vse zamude in zastoje, ki nastajajo na cesti po izključni krivdi izvajalcev del. Povedal je še: “Verjamem, da gre končno ta nočna mora obnove ceste, za katero je investitor DRSI, h koncu. Na koncu bo promet skozi mesto – za vse uporabnike ceste, predvsem pa za otroke, pešce in kolesarje bistveno bolj varen.

Hkrati smo iz našega uredništva naslovili vprašanje glede ureditve ceste skozi Prevalje tudi na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo.

Takole so nam odgovorili v pisni izjavi za naš medij, ki jo objavljamo v celoti: “Rok za izvedbo glavnine del je še vedno do konca junija 2023, ko bo položen nosilni, vezni in obrabni sloj asfalta, kar bo omogočalo vzpostavitev prometa v obe smeri hkrati. Nato sledijo še zaključna dela, postavljanje signalizacije, risanje talnih označb, montaža ograj, urejanje zelenic itd. Promet poteka izmenično enosmerno voden s semaforji, v času prometnih konic pa je usmerjanje ročno. Do pogostih daljših zastojev pride zaradi neupoštevanja rdeče luči na semaforju, kar botruje srečevanju vozil znotraj zapore, čemur sledi popolna ustavitev prometa. Posledično nastanejo več kilometrov dolge kolone. Iz istega razloga je nastal tudi danes, 22. junija 2023, večji zastoj oz. popolna ustavitev prometa, ker je v zaporo čez rdečo luč zapeljal vlačilec in še nekaj avtomobilov. Posledica nespoštovanja prometne signalizacije je prispevala k zastoju od Prevalj do Raven na Koroškem. Pri tem dogodku je posredovala tudi policija.”

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Mufi
Mufi
10 mesecev nazaj

Sramota. Par kilometrov ceste obnavljajo že tri leta, VOC pa za nagrado dobi še delo na Poljani. Nesposobnež Tasič pa naj kar lepo utihne. Namesto da bi vsak dan klical v LJ, se je praskala po svojih frnikolah. Koliko mu plačuje Slemenšek?

Hrt
Hrt
Reply to  Mufi
10 mesecev nazaj

Sramota za celo Koroško. Treba je vključiti Kriminaliste(to je že Legalizirana Korupcija)!!! Občani Morajo izvedeti koliko denarja dobi Prevaljški župan NA ROKE in še pod krinko na račun denarja od izvajala da lahko nemoteno zavlačuje delo!!!

Dogodki

Na Prevaljah se prometni kaos nadaljuje, a vendar so napovedi optimistične. Pri županu Tasiču smo preverili, kaj se je dogajalo danes zjutraj, pa tudi pri Direkciji RS za infrastrukturo. Kako kaže v prihodnje in ali še lahko pričakujemo, da se bodo obljube o dokončanju sploh kdaj uresničile?