Search
Close this search box.

Katere so najpogostejše poškodbe na telefonu + rešitve!

Vsi smo kdaj že doživeli tisti trenutek groze, ko nam telefon uide iz rok in pristane na tleh ali pa po določenem času pokaže skrb vzbujajoče znake obrabe. Naprava, polna spominov, informacij in pomembnih aplikacij, v nekem trenutku ni več v stanju, v kakršnem bi morala biti.

Ali je v tem primeru servis telefona res edina rešitev ali obstajajo preventivni koraki, s katerimi lahko zmanjšamo tveganje za razne nesreče in sistemske okvare?

V nadaljevanju predstavljamo najpogostejše poškodbe, ki se lahko zgodijo vašemu pametnemu telefonu ter vam ponudili praktične rešitve, kako se jim izogniti oziroma kako jih odpraviti.

Počen ekran

Digitalni podatki in spomini skozi mrežo razpok. Neprijetna situacija, ki je doletela skoraj že vsakega uporabnika mobilnih telefonov.

→Rešitve

Najprej preverite, ali je počeno samo steklo in ali ekran ter zaslon na dotik delujeta brezhibno.Če ekran še deluje, se izogibajte dotikanju razpok ali ostrim robovom. Tudi če vas razpoke kot zgolj estetska nevšečnost ne motijo, vam priporočamo, da steklo ekrana zamenjate, saj si z drsanjem po razpokah lahko poškodujete prste ali povzročite še dodatne poškodbe.

Popravilo stekla ali zamenjava ekrana –  ekran je eden izmed delov telefona, ki se ga lahko relativno enostavno zamenja. Obrnite se na servis telefonov, ki izvaja popravila iPhonov in servis Samsung telefonov ter drugih modelov. Pozanimajte se o stroških in času popravila.

Strokoven servis telefonov bo namreč tudi ocenil, ali je dovolj, da se popravi zgolj steklo, ekran pa ostane originalen (tako bo tudi cena popravila ugodnejša).

Kljub temu, da so tovrstne nezgode na ekranu zelo pogoste, pa jih lahko z ustrezno preventivo preprečimo ali pa vsaj omilimo.

Svetujemo vam:

  • uporabo zaščitnega stekla, ki absorbira udarce in ekran zaščiti pred razpokami.
  • uporabo ovitka, ki naj bo kakovosten in z dvignjenimi robovi, ki preprečujejo, da bi ekran od padcu prišel v stik s tlemi.
  • pazljivo rokovanje z napravo (izogibajte se postavljanju telefona na rob mize ali na neravne površine, držite ga z obema rokama).

Poškodbe na ohišju

Telefoni so dandanes več kot le naprave, so naš modni dodatek in orodje za shranjevanje vseh naših spominov. Ker nas spremljajo na vsakem koraku, so poškodbe na ohišju skorajda neizogibne.

Odražajo se v razpokah, praskah ali obrabi, zlasti pri dolgotrajni uporabi.

→Rešitve

Preden se odločite za servis telefona, ocenite, kako globoke ali obsežne so poškodbe. Manjše praske morda še lahko spregledate in jih prekrijete z nalepkami, medtem ko lahko večje udrtine vplivajo tudi na delovanje naprave.

Če pogledamo denimo Xiaomi mobilne naprave – menjava ohišja, ki jo lahko izvede vsak Xiaomi servis, je priporočljiva v primeru vidnih poškodb, slabega prileganja komponent ali opazne obrabe materiala.

Torej, če je poškodba resna ali če želite, da je vaš telefon spet kot nov, se obrnite na servis za telefone, ki je specializiran tudi za model vaše naprave. Če ste denimo uporabnik Samsung telefona, izberite specializiran servis Samsung telefonov, ki razpolaga z originalnimi deliin vam zagotavlja, da bodo njihovi strokovnjaki ohišje profesionalno zamenjali ali pa popravili obstoječega.

V izogib razpokam in deformacijam na okvirju oziroma ohišju telefona pa uporabljajte ovitek, ki mu nudi optimalno zaščito. Svetujemo vam tudi, da telefona ne nosite v žepu, saj so ključi in drugi manjši predmeti pogosti krivci za praske na ohišju.

Med uporabo telefon držite z obema rokama, zlasti v situacijah, kjer je večja verjetnost padcev (med hojo, tekom).

Težave z baterijo

V današnjem digitalnem svetu je življenjska doba baterije telefona ključnega pomena za njegovo delovanje. Vendar pa, tako kot vsaka druga stvar, tudi baterije sčasoma oslabijo.

Če pogledamo Samsung telefone – ni skrivnost, da njihova baterija po približno dveh letih začne izgubljati svojo moč.

→Rešitve

Torej, če vaš Samsung telefon ne zazna polnjenja ali se hitro izprazni, je čas, da obiščete servis Samsung telefonov, saj bo baterijo verjetno potrebno zamenjati.

V specializiranem servisu Samsung telefonov, kot so Mobistekla.si, je takšno popravilo hitro in strokovno, saj se s težavami baterij srečujejo vsak dan.

Tovrstne težave pa se ne pojavljajo samo pri Samsungu.Tudi uporabniki iPhone telefonov se lahko soočijo s hitro izgubo energije, nenadnim ugašanjem ali počasnejšim delovanjem. Popravilo iPhone baterije je torej neizogibno. V specializiranem servisu za popravilo iPhone telefonov uporabljajo kakovostne baterije, ki lahko izboljšajo njeno dnevno delovanje in tako podaljšajo življenjsko dobo vaše naprave.

Ne glede na znamko vašega telefona je torej pomembno, da ob prvih znakih težav z baterijo obiščete ustrezen servis telefonov. Kot preventiven nasvet pa vam priporočamo, da se izogibate polnjenju telefona v vročem okolju in da vselej uporabljate originalne polnilce.

Okvara kamere

Kamera je postala nepogrešljiv sestavni del v vseh pametnih napravah. Povezuje nas z našimi najdražjimi, beleži nepozabne trenutke in nam omogoča sodelovanje v spletnih sestankih. Vendar pa se pri vseh modelih mobilnih naprav lahko hitro srečamo s težavami, kot so slabo ostrenje ali pa celo popolna okvara/nedelovanje.

Čeprav se težava zdi res precejšnja, pa brez skrbi – to še ne pomeni, da je napočil čas za menjavo telefona.

→Rešitve

V primeru tovrstnih težav se obrnite na zanesljiv servis telefonov, ki vam bo omogočil popravilo iPhone, Samsung ali Xiaomi kamere.

V servisu, specializiranem za bodisi servis Xiaomi naprav bodisi popravila iPhone ali Samsung telefonov, imajo izkušnje in znanje za hitro ter strokovno reševanje težav s kamero. S pravimi orodji in deli ji lahko povrnejo prvotno funkcionalnost in kakovost.

Vseeno pa ne pozabite pa na redno čiščenje leče in uporabo zaščitnega ovitka z izrezom za kamero.

V digitalni dobi, kjer so mobilni telefoni nepogrešljiv del našega vsakdana, je izjemno pomembno, da ob morebitnih okvarah ali težavah hitro najdemo zanesljivega strokovnjaka za popravilo.

Ne glede na to, ali imate težave s svojim Samsung, iPhone ali Xiaomi telefonom, je v Ljubljani na voljo vrhunski servis telefonov Mobistekla.si, kjer so vedno pripravljen priskočiti na pomoč. Specializirani so za popravilo iPhone telefonov, nudijo kakovosten Xiaomi servis in seveda tudi servis Samsung telefonov. Rešitev je torej na dosegu roke, zaupajte ji in vaša naprava bo kmalu spet delovala kot nova.

Dogodki

Vsi smo kdaj že doživeli tisti trenutek groze, ko nam telefon uide iz rok in pristane na tleh ali pa po določenem času pokaže skrb vzbujajoče znake obrabe. Naprava, polna spominov, informacij in pomembnih aplikacij, v nekem trenutku ni več v stanju, v kakršnem bi morala biti.