Search
Close this search box.

Katera so najpogostejša pasja imena pri nas?

Ko v vaše življenje stopi pasji prijatelj je vaša prva pomembna naloga, da mu izberete ime. Ime vašega ljubljenčka je nekaj, kar ga bo spremljalo celo življenje.

Pri izbiri imena za psa oziroma psičko pa se največkrat opiramo na izgled psa: kakšne barve ima dlako in oči, je velik ali majhen, ima kodre, dolge uhlje itd., ali pa na njegov karakter: je živahen, trmast, odločen, nagajiv itd.

V dvajsetih letih se na vrhu lestvic najpogostejših imen pri nas ni spremenilo prav veliko. Še vedno je največ psov, ki sliši na ime Medo in Rex.

Med deset najpogostejših imen za samčke spadajo tudi: Piki, Bobi, Reks, Runo, Ben, Don, Ron in Nero. Za psičke pa so najpogostejša naslednja imena: Pika, Luna, Tara, Kala, Miša, Ajka, Ajša, Neli, Lili in Kaja.

Leta 2015 je bilo najpogostejše ime za samčke Aron, za samičke pa Biba.

Med deset najbolj priljubljenih imen v zadnjih dveh letih pa so se uvrstila še nekatera nova: recimo Jack za samčke in Bela za samičke.

Samčki rojeni leta 2014 so najpogosteje dobili imena: Medo, Rex, Piki, Don, Ron, Reks, Bobi, Jack, Max in Ben. Samičke pa: Luna, Pika, Kala, Tara, Lili, Ajka, Neli, Ajša, Miša in Bela.

VIR: Pes moj prijatelj