Search
Close this search box.

Katera izjava bo postala bob leta 2020?

V soboto, 20. februarja, ob 18. uri vabi Časnik Večer k ogledu oddaje Bob leta 2020, v kateri bodo razglasili najboljšo izjavo po mnenju Večerovih bralk in bralcev ter širše slovenske javnosti.

Obeta se satirični večer pod taktirko dramskega igralca Jurija Drevenška, ki bo skozi pregled finalnih izjav na bobovski način nastavljal zrcalo družbi. Gledalci si bodo oddajo lahko premierno ogledali prek spletne strani Vecer.com, na Youtube kanalu Večer portal in na Večerovi Facebook strani.

Dobitnik boba leta bo eden izmed desetih finalistov:

1. Dr. Dušan Plut, geograf in zgodovinar: “Sedaj je žal pomembno ne samo, iz kako bogate družine izhajaš, ampak tudi, iz katere regije. Mislim, da je to nedopustno. Na teh dveh poljih, na socialnem in regionalnem, smo odpovedali.”

2. Dr. Urban Bren, raziskovalec, prorektor Univerze v Mariboru: “Številna mnenja s področij teorij zarot se ne širijo preko medijev, ampak preko interneta, in žal gre tu za nevarno kombinacijo omejenega uma in brezmejnega spleta.”

3. Dr. Mladen Dolar, filozof: “Imam predlog za slovenski prevod tvita. Ne čivk, ampak bevsk. To je bolj bevskanje. Namesto javnega prostora in izmenjave debat imamo bevskanje, kdo bo glasneje in pogosteje bevsknil.”

4. Ivan Lorenčič, ravnatelj: “V življenju lahko uspeš samo takrat, ko si upaš, včasih je treba tudi malo tvegati. Če nič ne tvegaš, največ tvegaš, ker ostaneš tam, kjer si.”

5. Tadej Linasi, župnik v Šmarju pri Jelšah: “Pogrešam normalnost. Da je nekdo lahko veren, drugi drugače veren, tretji neveren, pa zaradi tega nismo mi in vi in oni.”  

6. Dr. Husam Franjo Naji, zdravnik in pisatelj: “V Evropi je v povprečju še za živali v gozdovih bolje poskrbljeno; vsaj preštete so. Za migrante nihče ne ve, koliko jih je trenutno na poti, koliko jih umre, koliko jih izgine.”

7. Bernarda Bobro, operna pevka: “Če bomo morali postati nesmrtni, da nam bo politika dovolila zapustiti domove in oditi na delo, potem se nam slabo piše.”

8.  Ana Breznik, maturantka: “Ideja raznolikosti mi je všeč, resnica se redko skriva v le eni ideji.”

9. Dr. Željko Ćurić, psihiater: “Vsi imajo pravico govoriti, ampak se niso naučili, da nosijo odgovornost za to, kar povedo. Meni ne pride na misel, da bi v javnosti povedal kaj, kar je destruktivno, škodljivo, kar bi komu povzročilo trpljenje.”

10.  Mirjana Medojević, gledališka režiserka: “Zdi se mi, da v Sloveniji vsi zelo dobro poznamo tudi tisti občutek, ko nam drugi režejo krila, namesto da bi pihali v njih.”

Zaradi vladnih ukrepov za zajezitev širjenja covida-19 tradicionalnega dogodka s televizijskim prenosom v živo iz SNG Maribor ni mogoče organizirati, zato so se organizatorji odločili, da bo Bob leta 2020 potekal prek spleta.

Besedilo: Časnik Večer, d.o.o.

Dogodki

V soboto, 20. februarja, ob 18. uri vabi Časnik Večer k ogledu oddaje Bob leta 2020, v kateri bodo razglasili najboljšo izjavo po mnenju Večerovih bralk in bralcev ter širše slovenske javnosti.