Search
Close this search box.

Kandidat za poslanca Jani Prednik za razvoj Koroške in povezovanje med generacijami

Čeprav se državnozborske volitve nezadržno bližajo, so le redki kandidati že najavili kandidaturo. Na Koroškem se je med prvimi uradno predstavil Jani Prednik, kandidat Socialnih demokratov, ki ga bodo volili volivci v Mežiški dolini.

Na tiskovni konferenci je predstavil izhodišča svojega programa ter poudaril, da bo dokončno izoblikoval program na terenu, skupaj z ljudmi, ki jih bo zastopal v parlamentu. Pozornost bo namenil predvsem najbolj perečim temam in področjem, ki najizraziteje vplivajo na življenja ljudi. Poudaril je, da se bo še naprej zavzemal za gradnjo tretje razvojne osi, za razvoj koroškega gospodarstva, za zdravo življenjsko okolje in za solidarnost med generacijami. Vse to naj bi čimbolj preprečilo odseljevanje mladih, kar vidi kot osrednji problem regije – mladi v njej ne vidijo prihodnosti, zato jo zapuščajo, kar regijo dodatno slabi in ustvarja začaran krog.

Kot domačin dobro pozna neizkoriščen razvojni potencial Koroške in prepoznava pomen razvoja turizma in kulture v regiji. Tako se je zavzemal za izgradnjo večnamenske kulturne dvorane v Kotljah, ki je po njegovi zaslugi lansko leto tudi odprla svoja vrata. Opredelil se je tudi do prodaje Rimskega vrelca. Dosedanje poteze občine Ravne ocenjuje kot prenagljene in poudarja, da bo odločno nasprotoval podobnim dejanjem v prihodnje. Meni, da bi bilo smiselno dvorec s posestjo prodati po simbolični ceni ter s tem investitorju omogočiti, da več sredstev vloži v obnovo in v zagon projekta, ki bi dolgoročno koristil regiji.

Kandidaturo Janija Prednika so javno podprli tudi Mladi forum Mežiške doline, Forum starejših in Ženski forum. Njihovi predstavniki so poudarili, da ga cenijo kot sposobnega kandidata, ki bo s svojim znanjem in srčnostjo najbolje zastopal interese Korošcev v državnem zboru.