Search
Close this search box.

Kamnikova nominirana za Žensko leta

Revija Zarja od leta 2016 naprej organizira izbor “Ženska leta“, s katerim počastijo Slovenko, ki je posebej zaznamovala Slovenijo, podeljujejo pa ga na podlagi glasovanja bralcev. Izbor je sicer nadomestil “Slovenka leta” v organizaciji revije Jana, ki pa so ga še isto leto ponovno obudili, sedaj oba izbora poteka hkrati, ob koncu leta. V letošnjem izboru med devetimi ženskami najdemo tudi koroško rojakinjo Marjano Kamnik, v Zarji so ob njeni nominaciji zapisali:

Marjana Kamnik je vodja enote Koroškega doma starostnikov v Slovenj Gradcu, predsednica Koroškega medgeneracijskega centra na Ravnah in inovatorka socialnega dela. Biser njihovega doma je ključna oseba, tako kot kreditni sistem za spodbujanje prostovoljstva v medgeneracijskih centrih, ki ga je nagradila Gospodarska zbornica Slovenije. Ključne osebe skrbijo za stanovalce v vseh pomenih besede: peljejo jih na koncert ali k sebi domov, nanje se lahko obrnejo ob vseh težavah. V tem domu zares ni dolgčas; na leto pripravijo več kot 400 dejavnosti, imajo celo hišni bend in vrt, na katerem sami pridelajo hrano, še receptorji so stanovalci. Če je osebja za nego kdaj premalo, vskočijo zaposleni iz pisarn. Dom, v katerem je prijetno skoraj kot doma – to je največji dosežek Marjane Kamnik, ki dokazuje, da je v domu starejših ključno pravo osebje. Ali kot pravi sama: z znanjem in srcem se rojevajo zamisli za izboljšave.

Marjana Kamnik sicer z ljudmi dela že od mladih let, začela je kot pripravnica – socialna delavka na osnovni šoli v Črni na Koroškem, delo nadaljevala kot medicinska sestra v CUDV Črna, socialna delavka na CSD Ravne na Koroškem, nato je bila socialna delavka v Črnečah, zadnjih deset let pa dela v domu starostnikov. Je mama dveh otrok, študentke Mojce in dijaka Matevža, za dobro voljo pa v družini poskrbi tudi oče in mož Milan Kamnik, prav gotovo en najbolj poznanih koroških kantavtorjev.

Bralci revije imajo možnost glasovati do konca leta, podelitev pa bo na začetku prihodnjega leta, 7. januarja. Predlani je naziv pripadel Evi Macun, lani Mireli Čorić.

Svoj glas lahko oddate tudi na povezavi https://revijazarja.si/

 

Dogodki