Search
Close this search box.

Kam na Koroškem na počitniške aktivnosti za osnovnošolce in srednješolce?

V naslednjem tednu se tudi na Koroškem pričnejo težko pričakovane zimske počitnice. Nekaj idej, kaj početi na Koroškem, smo izbrali tudi mi.

V ponedeljek, 26. februarja se za otroke koroških osnovnih šol začenjajo enotedenske zimske počitnice. Da bi bile čimbolj brezskrbne, smo preverili, katere izmed počitniških aktivnosti so za otroke brezplačne.

Dravograd

3-urno KOPANJE

V kompleksih Aqualatio Slovenj Gradec in zimski bazen Ravne na Koroškem. Kupone učenci OŠ prejmejo v šoli. Dijaki se na blagajni recepcije identificirajo z osebno izkaznico. Učenci vključeni v druge izobraževalne ustanove z prebivališčem v Dravogradu, karte dobijo v prostorih MCD.

Ustvarjalne delavnice bodo potekale v torek, 27. 2. od 9:00 do 12:00 ure, kjer bodo različne aktivnosti za učence prve triade, v prostorih MCD. Prijave so obvezne, na št.: 040 426 366 (ga. Dragica).

Igre z žogo in ustvarjalnice bodo potekale v dvorani ŠPIC D ponedeljek, 26. 2. / sreda, 28. 2. / petek, 1.3. od 10:00 do 12:00 ure

Igranje šaha bo možno v ponedeljek, 26. 2. / sreda, 28. 2. / petek, 1. 3. od 9:00 do 12:00 ure v klubskem prostoru, trg 4. julija 57 v Koroškem šahovskem klubu.

Omogočeno bo tudi kegljanje in sicer v torek, 27.2. ter v četrtek, 29. 2. 2024 do 10:00 do 12:00 ure na kegljišču v športnem centru Dravograd. Obvezna predhodna najava na št.: 031 477 004 (g. Milan).

Prevalje

Iz Občine Prevalje sporočajo, da bood v času šolskih počitnic bodo njihovi osnovnošolski otroci lahko brezplačno plavali v bazenu na Ravnah, brezplačno smučali na Peci, Poseki in na Rimskem vrelcu ter brezplačno obiskovali Plezalni center Prevalje pod strokovnim vodstvom inštruktorjev.

Iz Plezalnega centra Prevalje pa tudi sporočajo, da je v času šolskih zimskih počitnic za vse obiskovalce znižana dnevna vstopnica za -20%. Prav tako bodo šolarji občin Prevalje in Mežica, lahko obiskovali plezalni center v spremstvu skrbnika, s kupončki katere prejmejo na šolah.

Obiskovalci Plezalnega centra Prevalje morajo biti pred prvim obiskom registrirani, zaradi zavarovanja in varnosti. To lahko storijo na spletni strani www.pcp.si na gumbku vpis v plezalni center, ali pa v centru.

Plezalni center je odprt med tednom 10.00 -22.00, soboto 9.00 – 22.00 ter v nedeljo 9.00 – 21.00.

Mislinja

V Občini Mislinja omogočajo otrokom naslednje aktivnosti:

Smučanje na Kopah: Za vse šolarje je na voljo enodnevna smuka z malico na Kopah (od ponedeljka – do petka). (za karto bo potrebno odšteti 5 €, preostali del sredstev prispeva Občina Mislinja). Prijave zbirajo na OŠ Mislinja do srede, 21. februarja 2024, do 9. ure. Karte bodo prijavljeni učenci prejeli v šoli v četrtek ali petek, 22. in 23. februarja 2024.

Kopanje v bazenskem kompleksu Aqualatio, Slovenj Gradec: V počitniškem času omogočajo dvodnevno kopanje v bazenih v Slovenj Gradcu. Kopanje je brezplačno, potrebne pa so prijave, ki jih zbirajo na OŠ Mislinja do srede 21. februarja 2024, do 9. ure. Karte bodo učenci prejeli v šoli v četrtek ali petek, 22. ali 23. februarja 2024. 

Ustvarjalne delavnice v Tisnikarjevi hiši v Mislinji: Kulturno društvo Jože Tisnikar Mislinja in Občina Mislinja za predšolske otroke in šolarje pripravlja brezplačne ustvarjalne delavnice v Tisnikarjevi rojstni hiši v Mislinji – “Kako nastane strip”, v torek, 27. februarja 2024 od 10. do 12. ure. 

Na delavnice se prijavite na tel. št. 041 978 549 do ponedeljka, 26. februarja 2024. 

Zimske športne delavnice: Športne delavnice z Občino Mislinja organizira Športno rekreativno društvo Dolič in so namenjene otrokom: -za šolarje – v ponedeljek, 26. 2. 2024 in četrtek – 29. 2. 2024 od 16. do 17. ure v dvorani Centra za zdravje in šport v Mislinji. 

Ustvarjalne delavnice v Knjižnici Mislinja: Udeleženci delavnic bodo skupaj z animatorko Suzano Seitl in knjižničarkami ustvarjali izdelke (krasili steno v knjižnici, izdelovali nakit in ostale dodatke, izdelovali darilca za dan žena, druge ustvarjalne aktivnosti). Delavnice bodo potekale v torek, 27. 2. 2024 in 29. 2. 2024 med 10. in 11.30 uro v Knjižnici v Mislinji. 

Legorobotika: Občina Mislinja sofinancira tudi ROBO delavnice, ki bodo potekale dopoldanskem času med 9. in 13. uro. in sicer: v ponedeljek, 26. 2. 2024 in torek, 27. 2. 2024, kjer je akcijska cena za 1. dan 25 €, za 2. dni pa 50 €. 

Zimski mislinjski mulc: Tudi v letošnjih zimskih počitnicah bodo aktivnosti potekale preko Mislinjskega mulca. Podrobne podatke o programu in aktivnostih najdete na spletni strani občine in facebook strani Mislinjskega mulca. 

Slovenj Gradec

Mestna občina Slovenj Gradec je tudi letos v času zimskih počitnic organizirala brezplačni kopalni avtobus za otroke in mladino iz primestnih vaških skupnosti.

OB TORKIH: SELE IN PAMEČE

SELE: Ob 9.00 uri SELE VRHE, KLANEC 

RELACIJA: PESKOKOP – POŠ SELE – OTT – PREDNIK  URBAN – KLANEC – DRUGA OŠ

POSTAJALIŠČA: PESKOKOP, BLATNIŠKA ŽAGA, SALOON, POŠ SELE, OTT, PREDNIK, SV. URBAN, ODCEP KLANEC, DRUGA OSNOVNA ŠOLA

PAMEČE: Ob 10.15 uri, PAMEČE 

RELACIJA: SV. ANA – FUKS – GMAJNA – POŠ PAMEČE – DRUGA OŠ

POSTAJALIŠČA: SV. ANA (ODCEP), ULBNIK KRIŽIŠČE, TRATNIK, FUKS, POSTAJALIŠČE GMAJNA, POŠ PAMEČE, ŠKOF, DRUGA OSNOVNA ŠOLA

OB SREDAH: RAZBOR, PODGORJE, ŠMIKLAVŽ

RAZBOR, PODGORJE:

Ob 8.50 uri RAZBOR, PODGORJE

RELACIJA: POŠ RAZBOR – BALEK – OŠ PODGORJE – DRUGA OŠ  (upoštevati je potrebno obvoz zaradi zapore ceste)

POSTAJALIŠČA: POŠ RAZBOR, BALEK, UMEK, BREZNIŠKA KAPELA, OŠ PODGORJE, SMREKAR, KMETIJSKA ZADRUGA STARI TRG, DRUGA OSNOVNA ŠOLA (upoštevati je potrebno obvoz zaradi zapore ceste)

RADUŠE, ŠMIKLAVŽ:

Ob 10.15 uri, RADUŠE, ŠMIKLAVŽ, ŠMONOVA VAS,

RELACIJA: RADUŠE, POŠ ŠMIKLAVŽ – ODCEP GRAŠKA GORA – ŠKODNIK – ŠMONOVA VAS – DRUGA OŠ

POSTAJALIŠČA: GD RADUŠE, ODCEP RADUŠE 8, SMERNIK, ODCEP GRAŠKA GORA, ŠKODNIK, ŠMONOVA VAS, DRUGA OSNOVNA ŠOLA

OB ČETRTKIH: ŠMARTNO

ŠMARTNO – BRDA:

Ob 9.00 uri BRDA, TURIŠKA VAS, ŠMARTNO

RELACIJA: BRDA – MRKAČ – TURIŠKA VAS – TOMAŠKA VAS – ŽABJA VAS – OŠ ŠMARTNO – DRUGA OŠ (upoštevati je potrebno obvoz zaradi zapore ceste)

POSTAJALIŠČA: BRDA, BRDA MERKAČ, TURIŠKA VS, TOMAŠKA VAS, ŽABJA VAS, ŠOLA ŠMARTNO, DRUGA OSNOVNA ŠOLA  (upoštevati je potrebno obvoz zaradi zapore ceste)

ŠMARTNO – LIPA:

Ob 10.15 uri, LIPA, METULOV BREG, PLESNIK, LEGEN 

RELACIJA: AP LIPA, AP TURIŠKA VAS,  SV. JURIJ, PLESNIK, GRADIŠČE (križišče) – DRUGA OŠ

POSTAJALIŠČA: AVTOBUSNA POSTAJA LIPA, A.P. SPOBJAN, A.P. ŠTALEKAR TURIŠKA VAS, ŠOLA ŠMARTNO, SV. JURIJ, PLESNIK, GRADIŠČE (križišče), DRUGA OSNOVNA ŠOLA

Smučišče Kope ponuja več kot 8 km urejenih smučarskih prog, ki so primerne za vse okuse in stopnje znanja. Na smučišču najdemo kar 4 štirisedežnice – Pungart, Kaštivnik, Kopnik in Pahernik, ter 4 vlečnice – Sedlo, Mala Kopa, Velika Kopa, otroški trak. Za najmlajše nudijo tudi tečaje smučanja in možnost izposoje smučarske opreme.

Smučišče Kope obratuje po naslednjem obratovalnem času:

DNEVNA SMUKA:  od 8. do 15. ure. Obratujejo naprave: Sedlo, Pungart, Velika Kopa, Pahernik in Kopnik

NOČNA SMUKA: od 18. do 21. ure (od srede do nedelje). Obratujejo naprave: Sedlo, Pungart

Najcenejše vozovnice pa si zagotovite na spletnem portalu 1nadan, ali na spletni strani smučišča Kope.

Pester počitniški program je za zimske počitnice 2024 pripravila tudi Športna zveza Slovenj Gradec skupaj s športnimi društvi. Vse šolske otroke Mestne občine Slovenj Gradec vabijo, da se priključijo različnim ponujenim aktivnostim. Večina programov je brezplačnih.

Podvelka

Občina Podvelka tudi letos podpira športno udejstvovanje otrok v času šolskih počitnic. Učenci lahko izkoristijo 3 brezplačne smučarske karte na smučišču v Ribnici na Pohorju.

Ravne na Koroškem

Zveza športnih društev in Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti organizirata v času zimskih počitnic za otroke in mladino iz Občine Ravne na Koroškem brezplačne športne aktivnosti za otroke in mladino do 20 let:

Športne aktivnosti: od 26. februarja do 1. marca 2024 od 10.00 do 14.00 ure v Športnem domu – telovadnica, dvorana za namizni tenis.

Kopanje v zimskem bazenu: od 26. februarja do 1. marca 2024 od 10.00 do 17.00 ure brezplačno kopanje v zimskem bazenu za otroke in mladino iz Občine Ravne na Koroškem.

Smuka na Poseki: od 26. februarja do 1. marca 2024 brezplačno smuka na Poseki za otroke in dijake s stalnim prebivališčem na Ravnah na Koroškem (otroci morajo imeti s seboj dokazila). V primeru slabih vremenskih razmer bo smučišče zaprto.

Črna na Koroškem

Med zimskimi počitnicami lahko v Športnem centru na Ravnah na Koroškem osnovnošolci OŠ Črna na Koroškem koristijo brezplačno celodnevno vstopnico za zimski bazen.

Zimski bazen bo mogoče koristiti vsak dan od 9.00 do 17.00 ure. Kupončke za bazen lahko osnovnošolci prevzamejo v sprejemni pisarni Občine Črna na Koroškem vsak delovnik.

Dogodki

V naslednjem tednu se tudi na Koroškem pričnejo težko pričakovane zimske počitnice. Nekaj idej, kaj početi na Koroškem, smo izbrali tudi mi.