Search
Close this search box.

Kam letos za praznik vina?

Nekateri Martinovo praznujejo v družbi domačih, bolj odprtim dušam pa predstavljamo predloge, kam se lahko odpravite za letošnji praznik vina.

Večina ljudi Martinovo povezuje s krščanstvom in godom sv. Martina, vendar pa sam običaj sega že mnogo dlje v preteklost, še v čase poganstva, ko so se naši predniki ob koncu rodovitnega leta bogovom zahvalili za dobro letino in hkrati prosili, da bi bilo tudi prihodnje leto tako rodovitno. Prva asociacija na sam praznik je zagotovo vino, medtem ko se na jedilniku običajno znajde tudi raca, polnjena s kostanjem in jabolkom, mlinci ter rdeče zelje.

Vsako leto se ob tem prazniku vina zvrsti cela množica dogodkov, pri tem tudi Koroška ni nobena izjema. Letos bo na Ravnah goste že na predvečer Martinovega zabavala polfinalistka šova Slovenija ima Talent Dunja Vrhovnik, v Kompleksu ob tem obljubljajo tudi izbor vrhunskih vin po ugodnih cenah. Na Prevaljah bo za glasbeni vložek v večernih urah poskrbel ansambel ROSA, nastopili bodo v gostišču Brančurnik, kjer si lahko ob zvokih narodnozabavne glasbe privoščite tudi martinovo večerjo. Pop Bar bo na Ravnah ljubiteljem dobrega vina posvetil celoten vikend, obljubljajo namreč pestro izbiro vin.

Kulinarični navdušenci se bodo lahko razvajali tudi v restavraciji Hotela Slovenj Gradec, kjer bo gostom v soboto od 19. ure naprej za 20€ na voljo poseben martinov meni, pod katerega se bodo podpisali Mladi KULinariki, ob spremljavi Klape Lent, šestčlanske zasedbe iz Zadra, ki bo poskrbela za vrhunsko dalmatinsko glasbo.

Dogodki

Nekateri Martinovo praznujejo v družbi domačih, bolj odprtim dušam pa predstavljamo predloge, kam se lahko odpravite za letošnji praznik vina.