Search
Close this search box.

Kam je šel denar za Mašo?

Že več dni se v medijih pojavlja zgodba o šestletni deklici Maši iz Pesnice pri Mariboru, ki ima prirojeno težko okvaro kolkov in odhaja ta petek na operacijo na Florido. Denar za potovanje in operacijo je pomagalo zbirati društvo Iz srca dam, kar imam, ki ga zastopa Darinka Bukovnik. Ampak kot navaja Natalija Zorman, mama bolne deklice, zbranega denarja od Bukovnikove niso dobili v celoti. Ga pa nujno potrebujejo za nepredvidene stroške, ki bodo nastali ob vsaj tri mesece trajajočem zdravljenju v ZDA. Po besedah Zormanove ima deklica po desetih operacijah v Sloveniji in Nemčiji za pet centimetrov krajšo nogo. Naslednje leto pa jo čaka še ena operacija, prav tako na Floridi.

In kje se je zataknilo?

Nataliji Zorman je po telefonu povedala, da sta bili z Darinko Bukovnik dogovorjeni, da jim pomaga zbrati denar za operacijo in stroške, povezane s potovanjem, gospa Darinka pa se dogovora ni držala in je denar, nakazan za Mašo, šel drugam. Neuradno za poplačilo starih in zapadlih dolgov društva. Bukovnikova se je Mašine družine v zadnjih tednih tudi izogibala, po objavah v medijih se je le prikazala in ta teden Zormanovi izročila nekaj več kot 900 evrov. Ampak kot pravi sogovornica, je prepričana, da to ni ves denar, kar naj bi bilo razvidno tudi iz bančnih izpiskov in tudi sama ve za kar nekaj donatorjev, ki naj bi nakazali višje zneske, kot pa znaša prejeta vsota od Bukovnikove. Zato se je odločila, da zadevo preda tudi policiji. Saj poudarja, da želi doseči, da se takšne stvari več ne bi dogajale. Pravi, da če tudi Maša ne dobi celotnega zneska, želi z objavami v medijih in prijavo na policijski postaji, v prihodnje, preprečiti takšne goljufije.

Izkazalo pa se je tudi, da to ni edini primer opeharjene družine s strani Darinke Bukovnik. Namreč v zadnjem letu se je Bukovnikova angažirala tudi pri primeru Aneja iz Jakobskega dola. Gre za dečka, ki se je rodil s hudo okvaro obeh stopal in se je tudi zanj zbiral denar s pomočjo omenjenega društva, ampak le tega družina ni nikoli prejela. Že od aprila čakajo na sodni epilog, ampak se žal te stvari v Sloveniji rešujejo zelo počasi, dodaja Zormanova.

Darinka Bukovnik je Mašinim tudi obljubljala, da bodo objavili prispevek v oddaji Tednik in pomagali zbrati sredstva z njihovo pomočjo, ampak tudi do tega ni prišlo. Kot je danes povedala Mašina mama, se je zdaj sama dogovorila za snemanje oddaje in bo zgodba tako predstavljena tudi na nacionalki.

Podatka pri gospe Darinki Bukovnik ni bilo mogoče preveriti, saj se na telefonske klice in elektronska sporočila ne odziva.

Bukovnikova je sicer ustanoviteljica dobrodelnega društva Iz srca dam, kar imam ter se zadnja leta ukvarja s pomoči potrebnim. Na internetu pa se najdejo tudi podatki, da je vodja humanitarnih projektov, Etika d.o.o. in nekdanja članica sveta Stranke Alenke Bratušek.

Družina s pomočjo dobrosrčnih ljudi, zdaj sama zbira denar za pot na Florido, in sicer na TRR: SI 56 041 070 220 168 402 (Natalija Zorman, Vosek 36, 2231 Pernica.

Dogodki