Search
Close this search box.

Kakšno vreme nas čaka za vikend?

Popoldne bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33 stopinj Celzija. V soboto bo pretežno jasno, čez dan bo pihal jugozahodni veter. Proti večeru bodo na severu nastale prve nevihte, ki se bodo v noči na nedeljo razširile proti jugu, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Obeti: V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v hribovitem svetu bo nastalo nekaj ploh. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Več sonca bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Vročina v notranjosti bo popustila. V noči na ponedeljek se bodo krajevne padavine in nevihte od zahoda znova razširile nad večji del Slovenije. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in nekoliko hladneje.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom je izrazito ciklonsko območje, nad večjim delom Evrope pa je šibko območje visokega zračnega tlaka. Z vetrovi zahodnih smeri doteka k nam topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povsod jasno in vroče. V soboto bo večinoma sončno, popoldne in zvečer pa bodo kraje severno od nas zajele krajevne nevihte.

Biovreme: V petek bo vremenski vpliv ugoden, v soboto popoldne se bo vremenska obremenitev postopoma krepila. Po nižinah bo sredi dneva in popoldne povečana toplotna obremenitev.

Dogodki