Mladi na Koroškem med vsemi Slovenci najmanj zadovoljni s službami in financami

men-2425121_1920

V letu 2019 so bili z življenjem na splošno, financami in s službo v Sloveniji najbolj zadovoljni mladi, stari med 16 in 29 let, ugotavlja Statistični urad RS (Surs). Od tega so bili najbolj zadovoljni mladi v zasavski regiji, najmanj pa mladi v primorsko-notranjski statistični regiji.

Mladi po celotni Sloveniji so zadovoljstvo z življenjem na splošno povprečno ocenili z 8,1, kjer je najvišja možna ocena 10, kažejo podatki Sursa, objavljeni v aprilski izdaji publikacije Statopis – statistični pregled Slovenije 2020.

Med statističnimi regijami so z življenjem najbolj zadovoljni v zasavski, kjer je bila povprečna ocena 8,9. Najmanj zadovoljni pa so mladi v primorsko-notranjski statistični regiji, kjer je bila povprečna ocena 6,5.

Mladi so s povprečno oceno 7 tudi najbolj zadovoljni s financami, in sicer so pri tem najbolj zadovoljni v gorenjski statistični regiji, s povprečno oceno 8. Najmanj so s financami zadovoljni njihovi posavski vrstniki, z oceno 5,6.

S povprečno oceno 7,6 pa so mladi Slovenci in Slovenke tudi najbolj zadovoljni s službami. Najbolj zadovoljni so ponovno mladi na Gorenjskem, ki so zadovoljstvo s službo povprečno ocenili z 8,4. Najmanj zadovoljni pa so zopet mladi prebivalci primorsko-notranjske regije, ki so v povprečju podali oceno 6,1, še kažejo podatki Sursa.

Srednja generacija starih med 30 in 49 let je splošno zadovoljstvo z življenjem v povprečju ocenila s 7,5. Pri tem so bili najbolj zadovoljni Gorenjci, s povprečno oceno 7,8, najmanj pa Pomurci, s 7,2.

Kar se tiče zadovoljstva s financami, je bila povprečna ocena srednje generacije 6,4. Pri tem so najmanj zadovoljni na Koroškem, kjer je povprečna ocena 5,9, najbolj zadovoljni pa so na Gorenjskem, s povprečno oceno 6,9. Glede zadovoljstva s službo je srednja generacija tik za mladimi. Stari med 30 in 49 let so v tem primeru podali povprečno oceno 7,5. Izmed regij so s službami sicer najbolj zadovoljni v Zasavju, z oceno 8,1, najmanj pa na Koroškem, z oceno 7,2.

Preberi še:  Zaradi del na sistemski infrastrukturi podatki NIJZ o koronavirusu šele zvečer

Z življenjem na splošno so najmanj zadovoljni starejši prebivalci Slovenije, stari 50 let in več. Njihova povprečna ocena je bila 6,8. Z življenjem so sicer najbolj zadovoljni v osrednjeslovenski regiji, kjer je povprečna ocena 7,2, najmanj pa v pomurski regiji, kjer je povprečna ocena 6,2.

Starejši so bili tudi najmanj zadovoljni s financami, kjer je bila povprečna ocena 5,9. Pri tem je bilo nezadovoljstvo s financami najizrazitejše v pomurski statistični regiji, z oceno 5,3. Najmanj izrazito pa v osrednjeslovenski statistični regiji, z oceno 6,4.

Starejši so tudi najmanj zadovoljni na področju služb, kjer so v povprečju podali oceno 7,3. Najbolj zadovoljni so sicer prebivalci goriške, primorsko-notranjske, zasavske in jugovzhodne regije. Ti so v povprečju podali oceno 7,6. Na drugi strani lestvice so prebivalci posavske statistične regije, ki so podali povprečno oceno 6,6, še kažejo podatki.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun