Kako so koroški študenti uspeli navdušiti tudi starejše generacije (FOTO)

kks_aktivistikluba

Ivarčko jezero je dolga leta na Koroškem predstavljalo odličen prostor za oddih, druženja in piknike. Nato je sledilo obdobje, ko smo vsi z žalostjo opazovali, kaj se s koroškim biserom dogaja.

Z letošnjim letom pa so se stvari začele spreminjati – novi lastniki so prenovili pomole, jezero očistili, postavili bar in začeli oživljati jezero. Pomemben del pri tem pa so odigrali tudi aktivisti Kluba koroških študentov(KKŠ), ki so s svojim delom znatno pripomogli k uresničevanja cilja, da Ivarčko jezero spet postane to, kar je bilo nekoč.

Ker se pri KKŠ vedno trudijo prispevati k dobrobiti študentov in celotne skupnosti prebivalcev Koroške, so se odločili sodelovati pri prenovi jezera, saj bodo površine, ki se uredijo zdaj, ostale še veliko let in vsem omogočale prijetno preživljanje časa v naravi. Aktivisti Kluba koroških študentov so očistili in pripravili minigolf igrišča, prenovili sotudi košarkarsko igrišče, Klub pa je sofinanciral tudi dva nova koša, ki igrišču ponujata priložnost za novo življenje. Novo priložnost pa so aktivisti KKŠ ponudili tudi igrišču za odbojko na mivki, ki bo sedaj zopet lahko gostila in navduševala mnoge poletne rekreativce in navdušence odbojke na mivki.

V sredini avgusta so aktivisti Kluba koroških študentov ekipi z Ivarčkega jezera pomagali in organizirali tudi dogajanje, ki je tudi v predstavnikih starejših generacij prebudilo prijetne občutke. Jezero se namreč zopet prebuja, Korošci (in drugi) pa se tja vračajo z vse večjim veseljem. Organizirane so bile športne igre in zelo privlačne dnevne aktivnosti. Igral se je zanimiv turnir v košarki, hodilo se je po slackline-u, igral se je beerpong, seveda pa niso pozabili tudi na brezplačno SUP-anje. Do večernih ur se je pod žarometi igrala tudi odbojka na mivki.

»Vesel in ponosen sem, da smo lahko na Klubu koroških študentov skupaj z novimi lastniki Ivarčkega jezera uredili minigolf, košarkarsko igrišče ter igrišče za odbojko na mivki. S tem smo pustili velik pečat v lokalnem okolju, kar se je videlo tudi pri obiskovalcih jezera. Veseli so bili predvsem mladi, ki bodo lahko ponovno uporabljali igrišča ter se po mnogih letih končno spet zabavali v idiličnem okolju pod Uršljo goro. Na KKŠ se veselimo tudi nadaljnjega sodelovanja in upamo, da se kmalu spet vidimo na jezeru,« pa nam je za konec povedal še Nejc Švajger, predsednik Kluba koroških študentov.

Avtor: Aleš Mravljak

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.