Search
Close this search box.

Kako pravilno vzdrževati garažna vrata?

Garažna vrata so običajno ena od večjih investicij povprečnega slovenskega gospodinjstva. Zato je toliko bolj pomembno, da jih, potem ko jih že imamo, redno vzdržujemo. S tem lahko bistveno podaljšamo življenjsko dobo le – teh. Pod redno vzdrževanje sodita čiščenje in redno servisiranje vrat.

Čiščenje garažnih vrat

Preden se lotimo čiščenja garažnih vrat, preverimo, ali sploh imamo na voljo ustrezne pripomočke. Vse, kar potrebujemo sta krpa in mlačna voda. Čistilom, še zlasti takim, ki vsebujejo belila, se raje na daleč izognimo. Le – ta bi lahko obarvala ali močno poškodovala garažna vrata. Tudi krpe naj bodo mehke, da ne poškodujemo površine vrat. V kolikor so vrata lesena, naj bo le ta čim manj vlažna. Čiščenje naj bo temeljito, ne pozabimo niti na robove.

Nikakor ne pozabimo na redno vzdrževanje in servis garažnih vrat!

Servis in vzdrževanje sta ključna za dolgo življenjsko dobo garažnih vrat. Svojim kupcem zato svetujemo, da prvi servis garažnih vrat opravijo v predpisanem roku (zapisan na garancijskem listu oziroma servisni nalepki). Industrijski rolo ali industrijska dvižna vrata je, zaradi pogostejših odpiranj, priporočljivo pogledati vsako leto.

Preberite tudi: Kdaj je pravi čas za menjavo garažnih vrat?


Z rednim servisom zagotovimo pravočasno rešitev morebitnih nastalih napak, hkrati pa tako garažnim vratom podaljšamo garancijo. Servis garažnih vrat je precej obsežen in med drugim vsebuje pregled kolesc, pregled kolutov, pregled pletenic, čiščenje vodil, podmazovanje vseh gibljivih delov, test varnostnih senzorjev in mehanizmov ter ponovno nastavitev sile naleta.

V kolikor tudi vi potrebujete servis garažnih vrat Hanus, lahko le tega naročite s pomočjo obrazca na povezavi, njihovi strokovnjaki pa se vam bodo oglasili najkasneje v roku 72 ur.

Dogodki