Search
Close this search box.

Kako daleč je sanacija plazu na Gmajni?

Na 11. redni seji MO Slovenj Gradec so med drugim obravnavali tudi sanacijo plazu na Gmajni.
Fotografija je simbolična

V Slovenj Gradcu sta na Gmajni dva plazova, na katera opozarja g. Denis Krajnc. En plaz je pri Gabrovcu drugi pa proti vrhu Rahtela.

G. Krajnc je tudi na včerajšnji redni seji izpostavil vprašanje glede sanacije plazu, in sicer ga zanima, kdaj se bo pričelo s sanacijo plazu na Gmajni. “Projekt je naročen, popis del je narejen, material ter izvajalci tudi.”

Župan MO Slovenj Gradec g. Tilen Klugler je nato pojasnil: ” Ni se še začela nobena sanacija plazu. Problem pri tem plazu na Gmajni je tudi ta, da je problem pri dobavi enega izmed materialov, ki ga izvajalec potrebuje, da bi lahko to saniral. Takoj, ko bo izvajalec dobil ta material, bo pričel z delom.”

Kot je še pojasnil g. župan, je celoten sanacijski popis narejen. Popisana je vsa škoda, ki je nastala po neurju. Delali bodo po principu narejena projektna dokumentacija, izbran izvajalec in se prične z delom.

Prioriteta bo na plazovih, ki ogrožajo hiše ali ceste ter na cestah, ki so prav tako ogrožene. Tako, da bodo projektanti najprej pripravili projektno dokumentacijo za zgoraj omenjene. Sanacijski program mora pa biti najprej poslan na Ministrstvo.

Videoposnetek seje

Dogodki

Na 11. redni seji MO Slovenj Gradec so med drugim obravnavali tudi sanacijo plazu na Gmajni.