Search
Close this search box.

Kako do več svetlobe v svojem domu? Preprosto – več steklenih površin

Doma preživimo veliko svojega časa. In ne glede na to, ali kuhamo, beremo, pospravljamo ali samo počivamo, je naravna svetloba izjemno pomembna. Preverite, kako lahko z več steklenimi površinami ustvarite prijeten ambient za bivanje in delo.

Dokazano je, da naravna svetloba izboljšuje splošno počutje in zdravje, poveča produktivnost ter zmanjšuje raven stresa in tesnobe. Z več svetlobe boste prav tako manj obremenjevali oči in bolje spali, več svetlobe pa se bodo razveselile tudi številne sobne rastline, ki bodo na ta način ustvarile še bolj udoben in prijeten ambient.

Glede na to, da večino svojega časa preživimo v zaprtih prostorih, je nujno, da v tem času maksimalno izkoristimo vso naravno svetlobo, ki smo jo deležni v notranjih prostorih.

Eden od najboljših načinov so velike steklene površine in različne možnosti zasteklitev, ki so nam trenutno na voljo.

Prednosti uporabe steklenih površin v domu

Velike steklene površine so v zadnjih letih vedno bolj priljubljene, saj našemu domu zagotavljajo več naravne svetlobe, ki nam je že tako primanjkuje, hkrati pa povečajo udobnost bivanja. Vendar pa to še zdaleč ni edina prednost uporabe steklenih površin v domu.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj prednosti, ki vam jih ponujajo steklene površine:

  • z zasteklitvijo lahko bistveno povečate uporabnost prostora in bivalno površino;
  • steklene površine poskrbijo za sodoben izgled doma;
  • različne zasteklitve je mogoče prilagoditi vašim željam in potrebam ter zahtevam na terenu;
  • s steklenimi površinami je mogoče doseči popoln izkoristek odprtine;
  • steklene površine so dodana vrednost vsakemu domu in povečajo njegovo vrednost;
  • sodobne zasteklitve zagotavljajo energetsko učinkovite rešitve, zaradi katerih boste opazili prihranke v energiji.

Različni načini, s katerimi lahko v svoj dom vključite več steklenih površin

Popolnoma jasno je, da steklene površine prinašajo vašemu domu številne prednosti. Zato se verjetno na tem mestu že sprašujete, kako lahko v svoj dom vključite več steklenih površin.

Možnosti je ogromno, končna odločitev pa je odvisna od vaših potreb in želja.

Velika okna

Vključevanje velikih oken je eden najpreprostejših in najpogostejših načinov, s katerim lahko v svoj dom vnesete več naravne svetlobe. Večje kot je okno, več naravne svetlobe bo v notranjih prostorih.

Res pa je, da vam velika okna ne zagotavljajo tako velike odprtosti in preglednosti kot drugi načini zasteklitve.

Steklena drsna vrata

Med najbolj priljubljenimi rešitvami v zadnjih letih so zagotovo steklena drsna vrata.

Drsna zasteklitev je do danes doživela izjemen napredek, zato na tem mestu ne govorimo več o klasičnih drsnih vratih, ampak gre za zložljiva drsna steklena vrata, ki zagotavljajo izjemno prilagodljivost, energetsko učinkovitost in sodoben minimalističen izgled.

Steklena drsna vrata propuščajo izjemno velike količine naravne svetlobe, kar je seveda odvisno od njihove velikosti. Zahvaljujoč napredku v tehnologiji lahko danes brez težav namestite do 5 m visoke in 1,2 m široke steklene plošče po celotni steni in na ta način ustvarite panoramski pogled na okolico. Drsna vrata lahko v nekaj sekundah popolnoma odprete in vzpostavite še bolj pristen stik z zunanjostjo, pri čemer lahko izbirate med različnimi možnostmi zapiranja in odpiranja.

Zasteklitev terase

Če imate odprto teraso, potem je njena zasteklitev eden od najboljših načinov, da v svoj dom vnesete dodatno svetlobo, hkrati pa povečate bivalno površino.

S tega vidika vam priporočamo brezokvirni drsni ali večtirni sistem zasteklitve, ki vam omogoča, da se steklene lamele odprejo na eno ali drugo stran, navzven ali navznoter.

Takšen način drsne zasteklitve terase vam omogoča popoln izkoristek odprtine, neposreden stik z zunanjostjo in njeno koriščenje v vseh vremenskih pogojih.

Sočasno pa terasa še vedno ohrani svoj primarni namen, saj jo lahko v poletnih mesecih popolnoma odprete, ne da bi izgubljali manevrski prostor.

Zasteklitev balkonov

V majhnih stanovanjih je odličen način, s katerim lahko povečate svetlobo, zasteklitev balkona. Drsna zasteklitev balkona pa je dobra rešitev tudi v primeru, ko želimo pridobiti nekaj dodatnega bivalnega prostora.

Tudi v tem primeru je zasteklitev balkona mogoča na več načinov. Poznamo fiksno, klasično zasteklitev z okni in drsno zasteklitev balkona, pri čemer lahko izbirate med enoslojno, dvoslojno in trislojno zasteklitvijo.

Prav tako pa se lahko odločite za zasteklitev od tal do vrha ali pa zasteklitev od parapeta do vrha.

Steklena streha

Svetlobo pa lahko v notranje prostore vnesete tudi skozi streho, in sicer s steklenimi strehami. Pri tem lahko izbirate med fiksno izvedbo ali pa premično streho na motorni pogon, pri kateri se steklene plošče lahko dvigajo in spuščajo.

Gre za popolnoma vodotesen sistem, s katerim lahko povečate bivalne površine in ustvarite prav poseben ambient brez potrebe po večjih prenovah. Z njim si boste zgolj z enim pritiskom na gumb lahko prilagodili svoj življenjski prostor.

Se tudi vi sprašujete, kako do več svetlobe v svojem domu? Izberite eno od zgornjih rešitev in prepričani smo, da boste v več pogledih poskrbeli za popolno udobje bivanja.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Doma preživimo veliko svojega časa. In ne glede na to, ali kuhamo, beremo, pospravljamo ali samo počivamo, je naravna svetloba izjemno pomembna. Preverite, kako lahko z več steklenimi površinami ustvarite prijeten ambient za bivanje in delo.