Kaj se je dogajalo s Ksenijo Kranjec na policijski postaji

FOTO:o Osebni Arhiv Facebok

V nedeljo zvečer je Ksenija Kranjec, bivša tekmovalka Big Brother Slovenija, na Facebooku objavilo pretresljivo zgodbo, v kateri je omenila dogodke, ki so se ji zgodili na Policijski postaji Dravograd.

V objavi, h kateri je pripela fotografijo policista, je spraševala če ga kdo pozna. “Posiljevalec”, je zapisala, saj naj bi jo želel spolno zlorabiti, medtem, ko je bila pridržana. Zapisala je še, da se je k sreči rešila in da do hujših posledic ni bilo.

Ksenija je objavo kasneje odstranila iz Facebooka, ter zapisala, da ima vse podatke o policistu ter, da želi zadevo naprej reševati privat.

KAJ SE JE DOGAJALO?

Tiskovna predstavnica PU Celje, Milena Trbulin, je za Koroške Novice zapisala, da je v nedeljo, 10. septembra 2017, nekaj pred drugo uro zjutraj, patrulja policistov Policijske uprave Celje, v Podklancu pri Dravogradu, zaradi vožnje pod vplivom alkohola, izvajala postopek z voznico osebnega avtomobila. V postopek policistov se je vmešala sopotnica, ki je bila vidno pod vplivom alkohola in ni bila pripeta z varnostnim pasom. Sopotnica je žalila policista in policistko, jima grozila in ni upoštevala njunih ukazov, da s kršitvijo preneha. Sopotnica je nato izstopila iz vozila in pričela nekontrolirano hoditi po cesti, pri čemer se je ustavila na sredini ceste in se vrtela, tako da sta policista morala ustaviti promet, da se je lahko varno vrnila do vozila. Po ponovnem opozorilu policistov in na prigovarjanje voznice, se je vrnila v vozilo, na sopotnikov sedež. Med nadaljnjim postopkom z voznico je sopotnica znova žalila policista, vpila naju in jima grozila, nakar se je poskušala presesti na voznikov sedež, pri čemer je spravila vozilo v pogon in z njim zapeljala na cesto.

Ker ni upoštevala ukazov policistov, sta ji policista nadaljnjo vožnjo preprečila tako, da sta aktivirala ročno zavoro in izvlekla ključe. Ker je sopotnica z vozilom zapeljala na cesto, je prišlo tudi do prometne nesreče, saj se eden od voznikov, ki so vozili po cesti, ni uspel pravočasno ustaviti in je trčil v vozilo, ki se je ustavilo pred njim. Zaradi neupoštevanja ukazov policistov in nevarnosti, da bo s kršitvami pod vplivom alkohola nadaljevala, sta policist in policistka sopotnico s prijemom za roke izvleka iz vozila, jo vklenila in ji odredila pridržanje. Tako na kraju prijetja, kot pred prostorom za pridržanje, je bil opravljen varnostni preglede sopotnice, ki ga je opravila policistka. Kršiteljica je policistko žalila, ji grozila in se do nje neprimerno in zelo vulgarno vedla, ravno tako se je žaljivo in vulgarno obnašala do ostalih policistov, jim grozila s smrtjo, smrtjo njihovih otrok in ostalih družinskih članov, požigom hiše, objavo v medijih, izgubo službe in podobno.

Kršiteljica je bila pridržana v prostorih za pridržanje, ki so video nadzorovani.

Ker je sopotnica v popoldanskem času iskala zdravniško pomoč v bolnišnici v Slovenj Gradcu, kjer je povedala, da bi naj bila med postopkom pretepena in spolno zlorabljena in da želi podati ovadbo, smo na kraj napotili kriminalista Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Kriminalistu je zanikala, da bi bila zlorabljena in tudi kazenske ovadbe, s katero je pred tem grozila, ni želela podati. O ugotovitvah bomo kljub temu obvestili Specializirano državno tožilstvo, ki je pristojno za preiskovanje sumov kaznivih dejanj pooblaščenih uradnih oseb.

Postopek zoper sopotnico bo zaključen z izdajo plačilnega naloga zaradi opisanih kršitev na kraju postopka, podajo obdolžilnega predloga
pristojnemu okrajnemu sodišču zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti in podajo kazenske ovadbe pristojnemu državnemu tožilstvu.

Zaradi groženj, žalitev med postopkom in žaljive objave na FB profilu, sta policist in policistka zoper sopotnico podala kazensko ovadbo.

[mailpoet_form id=”1″]

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.