K projektu Dojenju prijazno mesto prva pristopila Slovenj Gradec, Mislinja, Kranj in Novo mesto

Kranj, Mislinja, Novo mesto in Slovenj Gradec so prva mesta, izbrana za sodelovanje v projektu Dojenju prijazno mesto. Projekt je usmerjen v zagotavljanje podpore doječim materam in družinam v lokalnem okolju. Za pridobitev naziva je treba uresničiti deset korakov, vsaj prvih pet naj bi ta mesta dosegla do konca leta 2022, so sporočili iz Unicefa.
baby-821625_1920

Mesta bodo imela v nadaljevanju možnost izpolniti vse pogoje in si kot prva v Sloveniji pridobiti naziv Dojenju prijazno mesto, so zapisali v sporočilu za javnost.

Cilj projekta je izboljšati pogostnost dojenja na celotnem območju mesta kot naravnega, zdravega in običajnega načina zgodnjega hranjenja otrok. Katja Povhe Jemec z ministrstva za zdravje je dodala, da je v Nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 dojenje prepoznano kot ključni dejavnik za razvoj poznejših zdravih prehranskih navad posameznika. “Zato je eden izmed ključnih ciljev nacionalnega programa povečati delež dojenih otrok. Okolje, ki spodbuja dojenje je zato ključno pri vzpostavljanju zdravih začetkov vsakega posameznika,” je še pojasnila.

Projekt izvaja Unicef Slovenija v sodelovanju z Nacionalnim odborom za spodbujanje dojenja in ministrstvom za zdravje.

Preberi še:  Šter: Na Zanzibarju umrl slovenski državljan
Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun