Search
Close this search box.

Jutri na Ravnah več aktivnosti ob Dnevu sajenja medovitih rastlin

V okviru Dneva sajenja medovitih rastlin bo jutri, 23. marca 2024, na Ravnah na Koroškem potekalo več aktivnosti.
Fotografija je simbolična

Dan sajenja medovitih rastlin je projekt, ki ga je zasnovala evropska čebelarska skupnost z namenom poudariti ključno vlogo opraševalcev, predvsem čebel, v našem ekosistemu ter spodbuditi večjo prisotnost medovitih rastlin v Sloveniji.

Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti ZKŠTM Ravne v sodelovanju z Društvom tabornikov Rod Koroških jeklarjev in Čebelarskim društvom Ravne pripravlja jutri, 23. marca 2024, poseben dogodek, ki bo omogočil udeležencem, da se seznanijo z delom v čebelnjaku ter aktivno prispevajo k zasaditvi novih medovitih rastlin.

Poleg osrednjega dogodka, ki bo potekal od 8.30 do 11. ure pri učnem čebelnjaku na Piglu na Javorniku, bodo v sklopu dogodka potekale tudi različne aktivnosti:

– Sodelovala bo Gimnazija Ravne, ki je tudi opravila analizo rastja na okoli 100 kvadratnih metrov zemljišča, ki ga bo bodo preuredili v cvetoči travnik. Gimnazija Ravne je v ta name izbrala rastline, ki bodo ohranile biotsko raznovrstnost in avtohtonost;

– Taborniki Rod Koroških Jeklarjev Ravne na Koroškem bodo zasadili 110 sončnic, ki bodo zasijale v soncu, nahranile čebelice in polepšale Javornik.

– Načrtovana je tudi čistilna akcija od čebelnjaka do gradu.  

Dan sajenja medovitih rastlin sovpada tudi z dogodki v okviru praznovanja 110. obletnice ustanovitve Čebelarskega društva Ravne.

Vabljeni, da se aktivnostim ob Dnevu sajenja medovitih rastlin pridružite v čim večjem številu. V vsakem primeru pa lahko medovite rastline posejete ali posadite tudi doma, čebele in ostali opraševalci vam bodo hvaležni.

Vir: ZKŠTM

Dogodki

V okviru Dneva sajenja medovitih rastlin bo jutri, 23. marca 2024, na Ravnah na Koroškem potekalo več aktivnosti.