Jutri bojkot šolskega pouka, tudi na Srednji šoli Ravne pouk po ustaljenem urniku

Jutri se obeta vseslovenski bojkot pouka na daljavo, predvsem v dijaških vrstah. Pobudniki za "dijaški štrajk" so dijaki iz iniciative Zahtevamo šolo, ki že s svojim imenom jasno izražajo stališče večine slovenskih dijakov.
Srednja šola Ravne

Kot smo že poročali so se dijaki združili v iniciativo pod imenom Zahtevamo šolo. Šolski ministrici Simoni Kustec v pismu pojasnjujejo, da učenje na daljavo v trenutnih razmerah ni primerna rešitev in da se morajo zgoditi spremembe.

Predstavniki iniciative bi se morali prejšnji teden sestati s predstavniki ministrstva, kjer naj bi govorili o zahtevah dijakov glede pouka v času epidemije, ministrstvo pa je udeležbo na sestanku odpovedalo. V iniciativi to potezo ministrstva razumejo kot nedvoumno provokacijo in znak, da vlada z dijaki noče vzpostaviti dialoga.

V torek, 9. februarja, bo tako v Sloveniji potekal vsesplošni bojkot šole na daljavo. Slednjega organizira omenjeno gibanje, učenci in dijaki pa se lahko bojkotu priključijo tako, da se tisti dan ne prijavijo v spletne predavalnice. 

Na Ravnah pouk po ustaljenem urniku:

Pouk na Gimnaziji Ravne na Koroškem bo za tiste dijake, ki se štrajku ne bodo pridružili potekal po ustaljenem urniku. Več tukaj. Tudi Srednja šola Ravne svoje dijakinje in dijake obvešča, da bodo učitelji in zaposleni srednje šole, ta dan delali po ustaljenem urniku. “Vse ure bodo realizirane, kot ponavadi,” dodajajo.

VIR: 24ur.com, Študent, Gimnazija Ravne, Srednja šola Ravne

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.